Aktuality – ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Filip Mareš po první etapě na 8. místě

( Kopřivnice, dne 24.3.2018) Úvodní etapou 37. ročníku Kowax Valašské rally Valmez odstartovalo po zimní přestávce Mistrovství ČR v rally. Prvních téměř 84 ostrých kilometrů s Fabií R5 má za sebou také posádka nově vzniklého ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMU – Filip Mareš s Janem Hlouškem.

Po přechodu ze slabšího vozu s pohonem přední nápravy Filip do závodu odstartoval s jasně daným cílem. Kilometr po kilometru se nadále seznamovat s technikou a řízením vozu specifikace R5. V početně velmi silné konkurenci osmnácti vozů této kategorie si posádka MAREŠ – HLOUŠEK vede velmi slušně. Vyrovnanými časy se drží v první desítce a po první etapě přenocuje na 8. místě absolutního pořadí.

„První den vnímám určitě pozitivně. Každým kilometrem se s autem sžíváme, jdeme krok po kroku. Podmínky byly poměrně náročné, už v prvním průjezdu nás čekalo hodně vytahaného bláta, v druhé sekci to bylo ještě horší. Druhý průjezd Lešnou jsme pak jeli už za tmy. Během dne jsem se snažil zrychlovat, nebo lépe řečeno zlepšovat a zpřesňovat jízdu. Na startu poslední RZ mi zhasl motor, což nás stálo tak tři, čtyři vteřiny. Jinak to byl víceméně bezproblémový den. Těší nás zájem fanoušků, což je pravděpodobně dáno také spojením s Romanem Krestou. Zítra máme každopádně z čeho vycházet, už se za volant naší Fabie R5 dost těším“, líčí ve večerní servisní zóně Filip Mareš.

„Stále se učíme, trochu jsem musel zrychlit čtení, ale náš rozpis zatím funguje. Přijde mi to přirozeně plynulé. Před startem jsem byl trochu nervózní, nevěděl jsem, co mám očekávat. Ale po první erzetě to ze mě spadlo a už jsem si jízdu užíval. Je to paráda“, doplňuje Jan Hloušek.

Třicátý sedmý ročník Kowax Valašské rally Valmez pokračuje zítra druhou etapou s osmi náročnými testy. Start prvního z nich, RZ 8 Hukvaldy, je v 7:46 hodin. 

Sdílet