Pozvánka na víkendové motokrosové soustředění do Pacova

Jako každý rok jsme pro Vás připravili předsezónní motokrosové soustředění. Bude se konat v sobotu 24.3.2018 od 9:30 hodin v Pacově.

Tentokráte bude společné pro jezdce SMS Jižní Čechy a SMS Pardubice. Účastnit se ho klidně mohou i jezdci jiných středisek a nebo třeba i jezdci bez licence, osvěty ohledně přípravy na závod, zdravovědy a bezpečnosti během závodu není nikdy dost.

Až sobotní počasí aktuálně na místě ukáže, v jakém stavu bude povrch tratě, zatím to vypadá, že bude sjízdná spíše jen její horní část. Každopádně aktuální předpověď pro Pacov na sobotu říká plus 5 stupňů a beze srážek. Pro malé motocykly (50 a 65ccm) bude k dispozici i malá trať vedle depa. V případě odpovídající možnosti tréninku bude majitel tratě vybírat symbolický poplatek 100CZK za motorku.
Jezdci SMS Jižní Čechy si budou moci udělat technickou přejímku motocyklu na celou sezónu JČ KP 2018. Školit a trénovat budou vyhlášení odborníci, trenérem bude mnohonásobný mistr ČR v motokrosu a enduru František Hrobský. Věnovat se bude především juniorským jezdcům. Technické novinky a dotazy k technickým přejímkám Vám vysvětlí technik Jan Homolka, který dělá technického komisaře i na závodech MS v Lokti, Národní sportovní řády pro motokros Vám připomene renomovaný Sportovní komisař celého seriálu MMČR Senior Václav Severa, informace ohledně přípravy motocyklu na závod a během závodního dne pak především mladým jezdcům vysvětlí zkušený Jaroslav Vrchota, bývalý mechanik mistra světa Švýcara Hüssera. Chybět nebude ani erudovaný zdravotník. Během celého dne bude na místě zajištěna sanitka a na nebezpečných skocích též traťoví komisaři.

Časový rozvrh akce najdete ZDE.

Těšíme se s Vámi na viděnou v Pacově. Akce se koná za jakéhokoli počasí. Občerstvení, ozvučení a v případě potřeby i vytápěné místnosti budou zajištěny.

Evžen Zadražil, SMS Jižní Čechy a Martin Novotný, SMS Pardubice

Sdílet