Zasedání Komise Off-Road

Dne 17. února 2018 proběhlo první letošní zasedání Komise Off-Road. V úvodu byly projednány zprávy z Prezídia AČR, FIA Off-Road komise, z Výkonného výboru automobilového sportu a ze slavnostního vyhlášení Mistrů světa v Rallycrossu a Mistrů Evropy v Autocrossu a Rallycrossu.

Dalším bodem programu bylo upřesnění závodního kalendáře. Na základě rozhodnutí pořadatelského klubu (Autoklub Česká Lípa v AČR) byl zrušen červnový závod, který se měl započítávat do Zóny střední Evropy a Mezinárodního mistrovství ČR v Rallycrossu
Byla odsouhlasena Reprezentace Off-Road (Autocross a Rallycross) pro rok 2018 s tím, že podpora se vztahuje pouze pro závody MS a ME.
Pro rok 2018 nebude vyhlášen „Pohár střediska mládeže“ určený pro třídy Racer Buggy. Jako náhrada se pojedou dva dvoudenní závody v Dobřanech v Orlických horách, které se budou započítávat do Mistrovství ČR pro dané třídy.
Autocrossová akademie, která probíhá v rámci Olympijského festivalu 2018 v Brně, byla vyhodnocena kladně, dělá skvělou reklamu jak Autocrossu, tak celému Autoklubu ČR.
Komise Off-Road AČR provedla poslední čtení a úpravu NSŘ a Standardních propozic Autocrossu a Rallycrossu a odsouhlasila složení programu a lektorů pro nadcházející školení jezdců, školení činovníků a školení traťových komisařů. 

Sdílet