Školení ASR odstartovalo novou sezonu 2018

S příchodem nového roku se začínají objevovat první náznaky příchodu motoristické sezony. Ta česká automobilová se rozjíždí trochu pomaleji než světová, protože jsou první domácí sportovní klání naplánována až na březen. Veškeré dění se tak soustřeďuje na nejrůznější školení. Jako vůbec první školení organizované Autoklubem ČR proběhlo v sobotu vzděláváním záchranářů záchranného systému Autoklub Sport Rescue.


Školení proběhlo na brněnském automotodromu, dopoledne byly na programu přednášky z oblasti řádů, řízení závodů, organizace záchranných složek, techniky závodních vozidel a odpoledne praktická část s nácvikem vyproštění osoby z havarovaného vozidla a první pomoci. V pozici lektorů se vystřídali Jiří Valenta (Komise rally), Jiří Koubek (Komise ZAV), Daniel Chmelíček (technický komisař AČR), Ivo Frölich a Róbert Herbst (AMD Brno), Ivo Jirásek (HZS JmK), Milan Procházka (lékařská komise AČR) a Veronika Havelková (lektorka PP AČR). 
ASR je záchranným systémem Autoklubu ČR pro specializované zásahy během automobilových závodů s tradicí dlouhou již 40 let. Školení byl tak po celou dobu přítomen Jiří Čadek, který k tomuto kulatému výročí připravuje publikaci.

Sdílet