Supermoto Academy v září v Sosnové

CZECHSUPERMOTO.CZ KLUB v AČR ve spolupráci s Autodromem Sosnová připravuje na 29. září náborovou akci pro děti na Supermoto pod záštitou Autoklubu ČR.

Na autodromu v Sosnové u České Lípy se v pátek 29. září 2017 pod záštitou Autoklubu ČR a Czechsupermoto klubem v AČR uskuteční náborová akce supermoto pro děti od 6 do 12 let. Autodrom Sosnová je největším pořadatelem sportovně motoristických akcí v České republice a současně pořadatelem těch nejvýznamnějších závodů supermoto v ČR. A právě proto zde vznikla iniciativa přivést nové mladé zájemce o motocyklový sport k disciplíně supermoto.

Supermoto Academy bude zapsána a pojištěna prostřednictvím Autoklubu České republiky. Jako mentoři budou pozváni přední čeští jezdci, kteří budou účastníkům k dispozici k zodpovězení jejich dotazů a zároveň budou ve funkcích instruktorů. Patronem akce je Milan Sitnianský a Petr Vorlíček, mistr Evropy, Německa, ČR a Anglie. Hlavními důvody vedoucími k myšlence projektu Supermoto – podpora mládeže – Supermoto Academy 2017 je především zatraktivnění volného času dětí, seznámení dětí s motocyklovým sportem, sportovní výchova mládeže v oblasti motorismu, s možným zvýšením počtu jezdců disciplíny supermoto. Dále pak prohlubování získaných teoretických a především praktických znalostí mezi účastníky v používání bezpečnostních prvků, záludnosti a nebezpečí motorsportu (chování na trati, ovládání motocyklu, možná vlajková signalizace) fyzická příprava, stravovací návyky sportovce, atd..

Po absolvování teoretických a praktických informací účastníci sami absolvují ve skupinách, rozdělených dle výkonnosti, jednotlivé sekce supermotové trati v Sosnové. Praktické činnosti na trati budou probíhat částečně na jízdních kolech a částečně na připravených motocyklech. Při praktických jízdách budou účastníci vždy přesně instruováni dostatečným počtem instruktorů. Po absolvování všichni obdrží certifikát.

Pro koho je akce určena? Zúčastnit se mohou zájemci ve věku 6 -12 let, kteří nejsou držiteli žádné motocyklové sportovní licence. U všech účastníků bude vyžadován písemný souhlas s jejich účastí od zákonných zástupců, a zároveň přítomnost těchto zákonných zástupců přímo na akci. Maximální počet účastníků je  40. Zájemce o účast na akci musí poslat přihlášku na email david@czechsupermoto.cz jejíž součástí bude uvedení věku dítěte, výšky dítěte a kontaktní osoby.

Věříme, že tato akce přispěje k propagaci supermota a přivede mladé jezdce k této zajímavé disciplíně motocyklového sportu.

Sdílet