Autoklub prezentoval své projekty na Barumce

Víkendovému rally šílenství na zlínské legendární Barum Czech Rally Zlín 2017 jsme nemohli stát stranou a tak jsme využili početné divácké zastoupení a věnovali se důležitým projektům zrozeným v našem baráku i mimo něj.


Snad největší úspěch mezi rodinami s dětmi měla, stejně jako minulý rok, Kartingová akademie. Děti se na parkovišti v ulici Březnická učili ovládat závodní motokáry a na připravené krátké trati pak okusily jízdu jako na závodišti. Každoročně má akademie velký ohlas a za minulý rok jsme tímto způsobem přivedli k závodění deset malých dětí. Tento víkend se motokáry pod vedením závodníka Honzy Midrly a jeho týmu vyzkoušelo celkem 44 dětí. V průběhu výuky mohly rodiče navštívit Peugeot Truck, který byl přistaven hned vedle stanoviště akademie, kde si návštěvníci mohli vychutnat kávu a dopřát malé občerstvení. Dětem, které věkem do výuky jízdy na motokárách nespadaly, zde připravil náš partner Peugeot zábavu v podobě autíček na dálkové ovládání a herní konzoly. Vystavené nejnovější modely Peugeot pak zajímaly především tatínky. 
 
V centru města, kde bylo velice rušno především v pátek při slavnostním startu, návštěvníci mohly využít bezplatného orientačního měření zraku v rámci našeho partnerského projektu SLEPÍ VRAZI. Lidé tuto aktivitu vítali, neboť v této rychlé době těžko hledají čas k návštěvě optika či očního lékaře. Zde se na místě celkem 114 respondentů dozvědělo během pěti minut, zda potřebují oční korekci a v jakém rozsahu, případně zda svojí optiku mají vzhledem k naměřené kvalitě vidění správně nastavenou. Cílem projektu SLEPÍ VRAZI je v první řadě správné vidění všech řidičů, kteří denně vyráží na silnice a podpora bezpečnosti silničního provozu. 
Již druhým rokem podporujeme projekt Jedu na dřeň. Celkem 276 nových potencionálních dárců kostní dřeně přibylo v průběhu zlínského závodního víkendu v Českém národním registru dárců kostní dřeně. Možnosti zápisu do Českého národního registru dárců dřeně zdaleka nevyužívají pouze návštěvníci akcí, ale sami závodníci a jezdci, kteří tak jdou příkladem. Registr má k dispozici již řadu z nich a my děkujeme také návštěvníkům, kteří si ve svém nabitém programu, který jim BCRZ nabízí, našli čas a udělali dobrou věc. 
Hojné publikum rally pro nás bylo velkým potenciálem pro prezentaci dalšího kola AUTOKLUB PEUGEOT RALLY TALENT 2018 a tak jsme v davu nadšených fanoušků, jásajících kolem závodních automobilů, rozdávali letáky s informacemi o soutěži a věříme, že se nám podařilo některé z nich zlákat a do soutěže se přihlásí. Z minulého kola soutěže náš tým úspěšně a s perfektními výsledky reprezentuje Filip Mareš a to nejen na tuzemských tratích. Z Barum Czech Rally Zlín si právě tento Talent odváží hned několik trofejí v podobě 2. místa ve FIA ERC v kategorii U27, domácí titul ve 2WD, třídě 6 i z Peugeot Total Rally Cupu. Registrace pro AUTOKLUB PEUGEOT RALLY TALENT 2018 končí dne 29. srpna 2018 a její další průběh můžete sledovat na stránkách www.ralltalent.cz.
Organizátorům se Barum Czech Rally Zlín 2017 vydařila a její skvělou atmosféru doporučujeme nejen rally fanouškům. 

Sdílet