Úpěšná reprezentace českých dragsterů na NitrOlympX 2017

Velké zastoupení českých jezdců a dragsterů bylo vidět na jednom z největších dragsterových závodů NitrOlympX 2017. Šampionátu Mistrovství Evropy FIA, FIM a Mistrovství DMSB nás o právě uplynulém víkendu úspěšně reprezentovalo v různých třídách celkem deset závodníků.

V závodě FIM European Championship nás reprezentoval ve třídě Top Fuel Bike Otto Knebl. Skončil na 5. místě a v celkovém pořadí Mistrovství Evropy je nyní na místě 4. Ve třídě Super Twin startoval Roman Sixta, který obsadil 3. místo a v celkovém pořadí ME je nyní na stříbrné příčce. Petr Češka obsadil ve stejné třídě šesté místo a v průběžném pořadí je pátý.

V závodě DMSB ve třídě Junior Dragster Cars v konkurenci 32 jezdců postoupila Sára Valešová až do finále a obsadila krásné 2. místo.
Roman Sixta jr. postoupil do čtvrtfinále a Dominik Novák se probojoval až do semifinále. Láďa Lepša jako nováček v dragsterech skončil na 31.místě.

V další automobilové třídě ProET startoval Jan Lukeš. Ve velké konkurenci 64 vozů se kvalifikoval do první eliminace.
Ve třídě dvouválcových motocyků Super Twin Top Gas se Janek Severa probojoval do čtvrtfinále a obsadil 7. místo.
Ve třídě Funny Bike startoval Pavel Bajer. Zajel svůj „Personal Best“ 7,873s na ¼ míle a postoupil do eliminace ze 4. kvalifikačního místa.

Všem jezdcům gratulujeme a děkujeme za úspěšnou reprezentaci.

Sdílet