Mistrovství světa motokrosu v Lokti se nezadržitelně blíží

Je to opět tady…! Velký motokrosový svátek – Velká cena České republiky – se pojede o víkendu  22. – 23. července 2017 v západočeském Lokti. Kolotoč Mistrovství světa se do Čech přestěhuje z dalekého Portugalska a poté zavítá do písečného pekla v belgickém Lommelu.


Kromě tradičních tříd MXGP a MX2 v Lokti uvidíme i závod MS třídy žen (WMX), který vystřídá loňské EMX300 a sledovat budeme moci též napínavý finálový závod ME juniorských tříd 65ccm a 85ccm. Na startu nebudou chybět světová motokrosová esa královské třídy MXGP jako například Ital Cairoli, Nizozemec Herlings, Slovinec Gajser, Francouz Febvre, nebo celkový vítěz loňského závodu v Lokti Němec Nagl. Ale především budeme moci fandit českým reprezentantům! 
V sobotu budeme moci sledovat tréninky, první jízdy tříd WMX, 65ccm a 85ccm a kvalifikace tříd MXGP a MX2, v neděli pak druhé jízdy WMX, 65ccm a 85ccm a samozřejmě obě finálové jízdy MXGP a MX2. 
Zkušený pořadatel AMK Loket v AČR je na závod jako vždy vzorně připraven a nechystá ani žádné překotné změny. Profil tratě „Loketské serpentiny“ i její zázemí bude v podstatě beze změn. Ostatně proč měnit něco, co je dobře zaběhnuté.
Na páteční i sobotní večer je připravena afterparty a v sobotu večer pak i tradiční velkolepý ohňostroj. Diváci mohou najít ubytování buď na dostupných internetových portálech okolních měst (Loket a Karlovy Vary), nebo mohou využít prostorný kemp, jež bude otevřen již od čtvrtka 20. července a který bude vybaven pitnou i užitkovou vodou a WC.
Podrobnou pozvánku včetně rozhovorů s vybranými českými reprezentanty Vám přineseme v týdnu před závodem. Její součástí budou i startovní listiny všech tříd a časový harmonogram. Tuto akci by si rozhodně neměl nikdo z příznivců motocyklového sportu nechat ujít!

Sdílet