Autokrosová Evropa pokračuje čtvrtým závodem ve Štikovské rokli

Početná startovní listina závodníků z více jak patnácti zemí Evropy se sejde první dva červencové dny ve Štikovské rokli u Nové Paky na nejnáročnější evropské trati. Pro mnohé jezdce je to největší výzva v jejich sportovní kariéře.


Fuchs Oil Autocross Nová Paka FIA Mistrovství Evropy se jede 1. a 2. července 2017.
Organizátoři z Autoklubu Nová Paka očekávají na startu více jak 120  jezdců ve čtyřech divizích. Není bez zajímavosti, že k datu 7. června 2017 je již přihlášeno devadesát jezdců z dvanácti evropských zemí. V pátek 30. června projde většina účastníků  administrativní a technickou přejímkou, která začíná již v 15:00 hodin. Závod začíná v sobotu v 11:00 hodin, kdy jezdci absolvují měřené tréninky. Týž den odpoledne ještě od 15:45 hodin všichni odstartují do první série rozjížděk.
Nedělní program zahájí v 8:30 hodin druhé rozjížďky a po nich bude následovat slavnostní představení jezdců a třetí série rozjížděk. O bodech ve čtvrtém závodě Mistrovství Evropy se bude rozhodovat od 14:30 hodin v semifinálových a finálových jízdách. Rozjížďky se jedou na pět, semifinále na šest a finále na sedm kol. Slavnostní vyhlášení proběhne od 18:30 hodin na parkovišti závodních strojů.
Přijďte se podívat na mimořádné souboje nejlepších evropských autokrosařů – Stubbeho, Anacleta, Feuillada, Alberse, Callaghana, Tafaniho, Peterse a dalších. Nebudou mezi nimi chybět ani čeští reprezentanti v čele s Václavem Fejfarem, který představí nově postavený vůz Škoda Fabia třetí generace, dále Petrem Bartošem, Jaroslavem Hoškem, Víťou Nosálkem, Petrem Nikodémem, Milanem Vaňkem, Jakubem Kubíčkem, Alešem Fučíkem, nebo Martinem Samohýlem. Budou Vám vděčni za hlasitou podporu.

Sdílet