Druhý závod GO PRO SUPERMOTO 2017

Druhým závodem seriálu Mistrovství České republiky v Sosnové u České Lípy pokračoval šampionát GO PRO SUPERMOTO 2017. Za dusného a však krásného počasí se na autodromu sešlo bezmála 80 závodníků. 

Po celotýdenních přívalových deštích dostala offroadová část tratě co proto a tak musel pořadatel povolat těžkou techniku, aby trať byla v kondici na nedělní závod. To se povedlo a konečně začalo přát i počasí. V neděli se tedy jely finálové jízdy v šesti kategoriích na perfektně připravené trati.
V nejprestižnější třídě se v tomto závodě setkala naše esa českého supermota v čele s Milanem Sitňanským. Pavel Kejmar stále ještě setrvává v roli diváka, ale jeho zdravotní stav se zlepšuje a tak se již brzy dočkáme jeho startovního čísla na závodním roštu. 
V kategorii S2 ihned po startu došlo ke kolizi několika závodníků a bohužel i ke zranění talentované Nikoly Staré. Po zastavení rozjížďky došlo k ošetření závodníků a po dvaceti minutách bylo možné v závodě pokračovat. Nikola je již v pořádku. 
Znovu je také třeba vyzdvihnout skvělou účast v juniorských kategoriích, kdy mladí závodníci byli skutečnou ozdobou nedělního závodu a poprvé v historii českého supermota se v kategorii S7 objevili motocykly s AKU pohonem.
Všechny kompletní výsledky a pěknou fotogalerii najdete ZDE a videa ze zákulisí na ZDE
Další díl letošního seriálu se odehraje na závodišti ve Vysokém Mýtě v termínu 25. června 2017

Sdílet