Milan Sitnianský odváží z Řecka dvě pátá místa

Uplynulý víkend se v Řecku ve Spartě odjelo další kolo evropského šampionátu v Supermoto. Jezdce na rozpálené trati v neděli čekaly dva závody, ve kterých náš závodník Milan Sitnianský vybojoval dvě pátá místa. 

Mistrovství Evropy v Supermoto se o víkendu od 13. do 15. května přesunulo do prosluněného Řecka, kde se jelo na okraji historického města Sparta. jak hodnotí závod mezi silnou konkurencí hodnotí Milan Sitnianský, který byl jediným českým reprezentantem?
„Trať v Řecku ležela na okraji města Sparta, kde hned za plotem místní pastevec s dýmkou vyráběl ovčí sýr. Jelo se na starém uklouzaném asfaltu ve 40 stupňovém vedru. V sobotních trénincích jsem se zajížděl 4. – 5. časy. V kvalifikaci jsem skončil pátý se skoro stejným časem jako čtvrtý Borella a s malinkou ztrátou na třetího Monticelliho. V prvním nedělním závodě jsem měl špatný start a propadl jsem se na 8. místo. Hned v prvním kole se mi povedlo dostat o místo dopředu. Postupně jsem se dotahoval na skupinku přede mnou a asi v šestém kole jsem v terénu předjel Itala Lorenza. Po pěkném souboji s Gimenezem jsem nakonec s celkem velkým náskokem projel cílem jako pátý.
V druhém závodě se mi start povedl a jezdil jsem na pátém místě. Španěl Gimenez chytl dobré tempo a tlačil mi na záda. Asi v sedmém kole jsem přebrzdil zatáčku a propadl se o místo dozadu. Celý závod jsem jel těsně za Gimenezem, a i když mě místy brzdil, tak jsem ho nedokázal předjet. Chareyre nakonec odstoupil ze závodu, takže jsem opět skončil pátý. Po závodech jsme díky opravdovému vedru mohli vidět i zvracející jezdce. S výsledkem jsem spokojený, ale vím, že jsem měl rychlost na to být o jednu pozici vepředu, tak snad příště.“

Autor: Milan Sitnianský, Eva Koňáková (Silniční motorky)

Sdílet