PLOCHODRÁŽNÍ EXTRALIGA STARTUJE

Čtvrtek 20. dubna 2017 je den, kdy pro mnohé plochodrážní fandy začíná sezóna. Čtvrteční podvečer bude na svítkovském plochodrážním stadionu patřit úvodnímu závodu osmidílného seriálu Extraligy družstev. Počasí posledních dní, sice není nakloněno tomuto sportu, ale pořadatelé věří, že už si letošní smůly vybrali nadmíru a v 18 hodin se divákům budou moci jezdci bojující o nejprestižnější český titul představit. Správně bychom však měli napsat o československý, protože tradiční kluby z Pardubic, Prahy a Slaného v letošním roce doplní v boji o tento primát tým ze slovenské Žarnovice.
Pardubický celek, obhájce titulu, nastoupí ve své nejoptimálnější sestavě. Spoléhá zejména na českou plochodrážní jedničku Václava Milíka, ve velmi dobrém světle se ukázala v úvodním závodu sezóny v Praze i dvojice Tomáš Suchánek a Hynek Štichauer. Tým doplní dvojice juniorů Patrik Mikel a Josef Novák. Zejména prvně jmenovaný měl nástup do sezóny jako hrom a vybojoval si i místo v závodech mistrovství světa a Evropy.
Celek z pražské Markéty pronásleduje na úvod letošní sezóny zranění. Elitní dvojice Matěj Kůs a Zdeněk Holub by už samozřejmě rádi vyjeli na plochodrážní ovál, ale poslední slovo k jejich startu budou mít lékaři. Jistý je tak pouze start nejlepšího pražského jezdce Josefa France a Ondřeje Smetany. Zcela vyloučen je start Michala Škurly, který prochází rekonvalescencí po operaci ramene.
Velmi silný tým přijíždí ze Slaného. Ke tradičním stálicím Eduardu Krčmářovi a polskému jezdci Jakubu Jamrogovi se loni přidával Michal Dudek, letos však tým posílili Martin Málek a Zdeněk Simota, tedy jezdci, kteří v loňském roce startovali ve společném týmu Plzně a Březolup, týmu, který se do letošního ročníku soutěže nepřihlásil.
Vzhledem ke skutečnosti uvedené v předchozí větě tak byla účast nabídnuta týmu ze Žarnovice. Ten již několik posledních let startuje v našich soutěžích, ale v Extralize to bude jeho premiéra a nutno dodat, že se mají příznivci ploché dráhy na co těšit. Největší hvězdou tohoto týmu je jeden z nejlepších jezdců světa Martin Vaculík, ten vytvoří spolu s polským jezdcem Stanislawem Burzou dvojici, která určitě může dovést slovenský tým až k vítězství, mimochodem oba pardubický ovál znají velice dobře, protože v minulosti za Pardubice dokonce startovali. Tým doplní odchovanci klubu Patrik Búri, Michal Tomka a Ján Mihálik. 

Sdílet