Humpolec přivítá autokrosaře devíti národností

Velmi početné, pestré a mezinárodní startovní pole přivítá o nadcházejícím víkendu humpolecká SLAVIA pojišťovna autokros arena. Autokrosaři devíti evropských zemí se zde utkají o první body na úvodním podniku letošního republikového šampionátu a též Zóny Střední Evropy. Vedle strhující sportovní podívané a bohatého doprovodného programu zažije jeden vylosovaný divák adrenalinový zážitek v podobě svezení s Miroslavem Neumannem v rámci nové atrakce Race Taxi.

Aktéři všech devíti divizí předvedou divákům své umění ve dnech 22. – 23. dubna 2017. Seznam přihlášených je velmi početný a momentálně skýtá sto sedmadvacet jmen. Dorazit mají nejen čeští závodníci, ale též jejich kolegové z dalších osmi evropských zemí – Slovenska, Ruska, Lotyšska, Maďarska, Rakouska, Slovinska, Chorvatska a Itálie. Nechybí mnoho známých jmen, protřelých republikovými i evropskými souboji, a také několik navrátilců. Jedním z nich je Vladislav Štětina. „Strávil jsem rok v Austrálii. U protinožců jsem cestoval, poznával nový svět a zdokonaloval se v angličtině. Autokros mi samozřejmě chyběl. Díky youtube a internetu však přehled o dění v něm mám. Na závody do Humpolce se moc těším. Trať je tam skvělá a tamní organizace každoročně výborná. Očekávám tedy parádní zahájení sezóny. Co se týče techniky, chystáme menší překvapení,“ naznačuje jeden z favoritů bezmála dvacetičlenného startovního pole královské divize SuperBuggy.

Na své si přijdou i milovníci obou divizí cestovních aut. Jedním z favoritů TouringAutocross je Aleš Fučík. „Letos chceme jet vedle evropského šampionátu i ten republikový. Myslím, že oproti „Evropě“, kde poslední dobou v naší divizi není moc jezdců, bude zajímavější. Ostatně v Humpolci nás bude kolem patnácti. Zdejší trať navíc patří k mým nejoblíbenějším. Její výhodou je například povrch, který zůstává rozumný a nepříliš uklouzaný i za deště. To může být, vzhledem k nepříznivé předpovědi, tentokrát hodně důležité. Vždyť v polovině týdne meteorologové očekávají dokonce sněžení. Každopádně věřím, že počasí zdárný průběh závodu nenaruší,“ doufá český reprezentant, pod hlavičkou jehož týmu KRTZ Motorsport se představí početná jezdecká sestava. „V TouringAutocross za náš tým pojedou také Dušan Horčička, Jirka Bret a nově Martin Svoboda. V Divizi 6 nás budou reprezentovat Miroslav Bodanský a dva rakouští piloti – Dominik Senegacnik a Stefan Wolfsgruber. Ten loni v šampionátu našich jižních sousedů vybojoval konečný bronz.“

To Miroslav Neumann sice o vítězství bojovat nebude, nicméně v Humpolci se představí. „Budeme zde prezentovat atrakci Race Taxi. Jde o zážitkové jízdy, vhodné jako dárek pro své blízké, ale též firemní akce. Jednotlivé jízdy se budou konat na uzavřených autokrosových a rallycrossových tratích po celé České republice. Zatím disponujeme jedním dvoumístným speciálem Mitsubishi Lancer. Pro uspokojení poptávky však už připravujeme druhý. Auto bude v Humpolci vystavené během nedělního programu. Při té příležitosti svezu některé z reklamních partnerů humpoleckého podniku a jednoho vylosovaného diváka. Bližší informace naleznete na facebookových stránkách Race Taxi. Samozřejmě se za námi také můžete zastavit v neděli u našeho stánku a na cokoliv se zeptat,“ představuje novou atrakci bohatého doprovodného programu olomoucký pilot.

Seznam přihlášených: ZDE

Sdílet