Slaný Speedway Academy připravila na Velký pátek tréninkový kurz

Velký pátek 14. dubna 2017 patřil ve Slaném dalšímu pokračování slánských tréninkových kurzů. Slunné sváteční páteční dopoledne přilákalo do Slaného rekordní počet sedmnácti adeptů sportu levých zatáček, ze kterých by se dala sestavit startovní listina jak mistrovského, tak i volného závodu.

1. Tony Katra AK Slaný
2. Vojta Šachl AK Divišov
3. Tadeáš Ružička GRS Liberec
4. Manuel Rau MC Meissen
5. Bruno Belan AK Slaný
6. Jan Jeníček ZP Pardubice
7. Michal Baštecký AK Markéta
8. Milan Dobiáš SC Chabařovice
9. Vojtěch Zamazal AK Slaný
10. Bruno Thomas MC Meissen
11. Pavel Kuchař AK Markéta
12. Adam Nejezchleba SC Chabařovice
13. Magnus Rau MC Meissen
14. František Klier AK Divišov
15. Jaroslav Vaníček AK Markéta
16. Michalle Rau MC Meissen
17. Frieda Thomas MC Meissen

Trenérské duo Miroslav Rosůlek s Lubošem Tomíčkem nevěděli kam dřív skočit. Museli se o všechny náležitě postarat a zajistit, aby měl každý prostor prezentovat své umění na oválu.

Franta Klíer si zde v úterý poprvé vyzkoušel jízdu na motocyklu kubatury 500ccm a předváděl poměrně jisté tréninkové jízdy. Smolařem dopoledne byl Jarda Vaníček, který pro poruchu svého stroje předčasně balil nádobíčko a odjížděl k domovu. Další defekty v průběhu kempu postihly pardubického Jendu Jeníčka, domácího Vojtu Zamazala a chabařovického Adama Nejezchlebu. Proto věřme, že snad do příštích závodů dají za pomoci svých rodičů své motocykly do takového stavu, aby dokázali plnohodnotně konkurovat svým soupeřům. Ve Slaném opět nechyběly naděje z MC Meissen. Tak jako minule se zde prezentovalo pět mladých závodníků a závodnic.
Tradičně dravé jízdy převáděl Pavel Kuchař, kterému skvěle sekundovali Michal Baštecký s Milanem Dobiášem, pozadu nechtěl zůstat ani domácí Bruno Belan a do svých problémů se svými stroji i Honza Jeníček s Jaroslavem Vaníčkem. Vojta Šachl, který k ploché dráze přestoupil z motokrosu a na slánském oválu byl poprvé minulou akademii, ukazuje, že mu tento sport není cizí. Liberecký Tadeáš Růžička, jak je na první pohled vidět, má špičkové zázemí a snad půjde ve stejných šlépějích, jako celá řada libereckých závodníků. Příkladem můžeme uvést Josefa Minaříka, Josefa Rybáře, Roberta Ráliše nebo Petra Kubíčka, kteří na plochodrážních oválech dokazovali nesporné umění.
Páteční program splnil svůj cíl. Trenéři Miroslav Rosůlek a Luboš Tomíček po skončení tréninkových jízd ještě mladým jezdcům opětovně vysvětlili jejich případně nedostatky, kterých se dopouštěli samozřejmě s radou, jak se jich vyvarovat.

Na čtvrté pokračování Slaný Speedway Academy si mladí jezdci musí počkat do 6.května 2017. Mezi tím je ale bude čekat celá řada mistrovských závodů, jak na malých, tak i klasických oválech a na programu je rovněž PRO-TEC Speddway Mini Cup

Sdílet