Prezident Autoklubu ČR se zúčastnil zahájení rally sezony ve Valašském Meziříčí

V pátek 24. března 2017 odstartovalo TrueCam Mistrovství ČR v rally 2017. Pro mnohé fanoušky rally bylo místo dějiště překvapením, neboť Valašská rally se v loňském roce úspěšně pořadatelsky odjela pod ÚAMK a to pouze v rámci Rallysprint Série. Není tedy divu, že pořadatelé měli snahu se v další sezoně zařadit do českého mistráku. Po jednáních s vedením a činovníky Autoklubu ČR a změnou formátu závodu se Valaška zařadila do letošního TrueCam Mistrovství ČR v rally 2017 a to hned do role úvodního podniku. 

Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček si návrat Valašky do kalendáře Mistrovství ČR nemůže vynachválit a tak se hned v pátek zúčastnil slavnostního zahájení jak u starosty města Bc. Roberta Stržínka, tak přímo na valašskomeziříčské startovní rampě. Přítomnost Jana Šťovíčka byla zase návratem prezidenta AČR po dlouhých 26 letech na místo konání samotných závodů. „ Pro nás, jako Autoklub ČR, je dnešek velkým dnem, neboť tímto závodem zahajujeme seriál mistrovství ČR v rally. Valaška je součástí velkého šampionátu a tak jsme se letos vedle ÚAMK stali spolupořadatelem tohoto závodu. Naším cílem je tento podnik nadále ponechat v našem kalendáři jako jeden ze závodů českého mistrovství a pořadatelsky ho stáhnout pod svá křídla,“ komentuje zahájení prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. 
V rámci TrueCam Mistrovství ČR 2017 v rally se nově představuje pohár pro vozy Peugeot 208 kategorie R2, a to pod názvem PEUGEOT TOTAL TROPHY 2017. Jeho promotérem je Gekon Racing, hlavními partnery jsou značka Peugeot v ČR a společnost Total ČR, kteří jsou také současně partnery projektu Autoklub Peugeot Rally Talent jehož barvy hájí, v předešlém roce velice úspěšná posádka, Filip Mareš a Jan Hloušek. Tato dvojice, jako jedna ze tří, navíc v letošním roce pojede za národní tým ACCR Czech Team, který podporuje Autoklub ČR, juniorské Mistrovství Evropy v rally společně s posádkami Jan Černý – Petr Černohorský a Dominik Brož – Petr Těšínský. „Máme dané cíle a jdeme za nimi. Budeme podporovat naše závodníky, umožníme jim podmínky ke startům jak na evropském, tak na světovém poli. Česká rally si zaslouží podporu Autoklubu ČR ve všech směrech a já jsem připraven ji poskytnout. Všem závodníkům bych touto cestou chtěl popřát úspěšné závodění po celou sezonu,“ dodává Jan Šťovíček.
Fotografie: Dušan Póč

Sdílet