Ledová plochá dráha tentokrát v Račicích

Letošní sezóna plochodrážních závodů na ledové ploché dráze načne v sobotu 4. února 2017 v Račicích svoji druhou polovinu. Na zamrzlé hladině nádherného sportovního areálu patřícího veslařům se podařilo vytvořit bývalému plochodrážnímu jezdci a dnes známému hlasateli Miloslavu Čmejlovi se svými lidmi ovál, na kterém se bude bojovat o další body do Mistrovství ČR družstev.
V neděli 5. února 2017 se mělo závodit v Nepomuku, ale tam práci členů tamního automotoklubu zhatil neznámý pachatel s motorovou pilou, který rozřezal připravenou závodní dráhu. Závodit se tak bude až další týden, to jeden z jezdců Radek Hutla, vytvoří letos již druhý ovál a po Opatovicích se bude
11. února 2017 závodit v Mělicích na Pardubicku.
Tím však sezóna nekončí, všichni nadšenci tohoto sport věří, že se podaří prolomit rekord v pořádání mistrovských závodů v této disciplíně na území této země. Mohlo by se tak stát v neděli 12. února 2017, když se v ATC Karvánky v Soběslavi uskuteční další ze závodů tohoto šampionátu. Dráhu tam spolu s členy tamního klubu postaví několikanásobný medailista světových šampionátu na ledové ploché dráze Antonín Klatovský ml.
Všechny závody začínají ve 13:00 hodin a k vidění jsou nejenom jezdci České republiky, ale i z Německa a Rakouska.

Sdílet