PROBĚHLO DRUHÉ ZASEDÁNÍ NOVÉHO PREZÍDIA AUTOKLUBU ČR

Sídlo Autoklubu ČR se dnes stalo místem konání dalšího zasedání Prezídia Autoklubu ČR. V úvodu jednání podal prezident Autoklubu ČR, Jan Šťovíček informaci o úspěšné schůzce s ministryní školství mládeže a tělovýchovy a její náměstkyní, se kterými se dohodli o vzájemné intenzivní spolupráci.
Dalším bodem jednání Prezídia byl Nadační fond Autoklubu ČR, který úspěšně funguje a podpořil již mnoho talentovaných jezdců. Prezident AČR odstoupil z pozice předsedy Nadačního fondu a na post předsedkyně byla schválena paní Yvonna Kneblová. Další změnou ve vedení Nadačního fondu je na pozici Petra Válka, který nás bohužel po těžké nemoci opustil dne 5. ledna 2017. V jeho funkci ho nahradí Květoslav Mašita. Revizorem byl jmenován Ing. Tomáš Reif.
Prezídium bylo seznámeno s výsledky Valné hromady Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR, která proběhla dne 11. ledna 2017. Asociace center sdružuje osoby, které jsou vlastníky nebo provozovateli center pro zdokonalovací výcvik řidičů a metodicky řídí a organizuje jejich činnost. Valná hromada odvolala stávající výkonný výbor a zvolila nový tříčlenný výbor ve složení Jan Šťovíček, Dalimil Frič a Jiří Volovecký. Předsedou Asociace center byl zvolen Jan Šťovíček.
Dále byl schválen rozpočet pro rok 2017. Výkonný ředitel podotkl zásadní body v hospodaření a sledování jednoho z hlavních cílů nového Prezídia AČR, kterým je diverzifikace zdrojů. Důležitým úkolem je optimalizace hospodaření budovy Autoklubu ČR a nové projekty, které přinesou “soukromé” finance. Prezídium bylo informováno o pokračování úspěšné spolupráce se společností Peugeot ČR v oblasti rally a juniorských jezdců.
Viceprezidenti a jednotlivé subjekty Autoklubu ČR informovali přísedící o své činnosti a přípravě sezony. Automobilový sport začíná s jednotlivými podniky v měsíci březnu 2017. Motocyklový sport sezonu odstartoval již v neděli 15. ledna 2017 prvním závodem seriálu Mistrovství ČR v motoskijöringu a připravuje podniky na ledové ploché dráze.

Další zasedání Prezídia Autoklubu ČR proběhne 21. února 2017. 

Sdílet