PREZIDIUM AUTOKLUBU ČR POPRVÉ V NOVÉM SLOŽENÍ

Dnes proběhlo první zasedání nově složeného Prezidia Autoklubu ČR v čele s novým Prezidentem JUDr. Janem Šťovíčkem, PhD. Třinácti členný kolektiv přijal první rozhodnutí stanovit směr Autoklubu ČR. 
Prezidium přijalo zprávu Prezidenta AČR, která se týkala hospodaření Autoklubu, zejména pak oblasti, která se týká provozu našeho klubového domu. Jasným cílem je zvýšení efektivity hospodaření s majetkem.
Bod, který se v uplynulé době dotýkal mnoha sportovců a pořadatelů je Výzva na spolupráci v oblasti přenosových a marketingových práv. Tato výzva byla rozhodnutím Prezidia zrušena a Prezidentu bylo uloženo jednání a uzavření smluv na zabezpečení roku 2017 s nejvyšší prioritou.

V oblasti bezpečnosti na silnicích byla diskutována budoucnost Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů v AČR. Tato problematika má v Autoklubu své důležité postavení a management se jí bude detailně zabývat. Důležitým termínem je v tomto ohledu lednová Valná hromada.

Prezident představil projekt Fair Play, který má za cíl pozitivní působení mezi mládeží napříč motoristickými disciplínami. Klade si za cíl prostřednictvím ambasadorů pozvednout atmosféru ducha sportu. O tomto projektu budou v budoucnu následovat detailnější informace.

Autoklub ČR se v posledních týdnech potýkal s problematikou úrazového pojištění našich jezdců. Na poslední chvíli se podařilo zajistit odpovídající pojištění bez nárůstu ceny ve srovnání s rokem 2016. Vzhledem k výši pojistného plnění hrozilo, že se pojištění pro jezdce zdraží více než desetinásobně. Toto riziko bylo uzavřením nové smlouvy zažehnáno.

Na zasedání byli Prezidentem Autoklubu ČR jmenováni následující viceprezidenti:
Petr Moravec – Viceprezident pro motocyklový sport
Tomáš Kunc – Viceprezident pro automobilový sport
František Čečil – Viceprezident pro mimosportovní činnosti
Yvonna Kneblová – Viceprezidentka pro péči o děti a mládež

Důležitým bodem je schválení podaných žádostí o významné sportovní akce na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Těmito akcemi jsou:

Barum Czech Rally Zlín
• Czech Truck Prix
• ETCC Most
• ME Autokros Nová Paka
• ME Autokros Přerovská rokle
• MS v sajdkárkrosu Nepomuk
• MS v motokrosu Loket
• MS na dlouhé ploché dráze FIM Speedway Grand Prix 2017 Markéta
• ME supermoto Česká Lípa
• MS jezdců do 21 let Pardubice

Rozhodnutím Prezidia došlo ke zrušení plánovaného navýšení poplatků Federace automobilového sportu, které tak zůstanou na stejné úrovni jako v roce 2016. Problematika poplatků bude do budoucna řešena komplexně i v návaznosti na Federaci motocyklového sportu.

Důležitým bodem v klubové činnosti je stanovení termínu pro všechny kluby organizované v Autoklubu ČR pro vyrovnání všech náležitostí vůči AČR. Jedná se zejména o uhrazení členských příspěvků za jednotlivé subjekty. Termín je 31. března 2017. Důvodem je inventura činnosti pobočných spolků.

Autoklub České republiky bude o jednání Prezidia nově informovat veřejnost prostřednictvím tiskových zpráv. Stejný koncept platí i pro jednotlivé výkonné výbory sportovních svazů. Důvodem je zachování zápisu z jednání jako pracovního nástroje členům orgánů. Tisková zpráva pak bude efektivnější a rychlejší způsob komunikace s naší členskou základnou. Další zasedání Prezidia Autoklubu ČR proběhne 17. ledna 2017.

Sdílet