Pozvánka MMČR Juniorů v Pacově

Finálový závod juniorského motokrosového MMČR „Lorenc – Logistic 2016“ bude tuto sobotu, 8. října 2016 hostit náhradní pořadatel. Závod se namísto Šiklova Mlýna uskuteční na známé trati v Pacově. 

Startovat se opět bude ve třídách 50ccm, 65ccm, 85ccm, 125ccm a MX2 Junior. Padesátky budou mít jako jediné trať zkrácenou o zadní pasáž.
Ředitel závodu
Jan Smolek u pořádajícího AMK Pacov v AČR nám před závodem sdělil: „Chtěli jsme operativně vyhovět juniorskému šampionátu, aby se měl poslední závod kde odjet. Závodů jsme sice letos uspořádali už dost, ale juniorský mistrák se v Pacově ještě nikdy nejel, a tak bude alespoň zase nějaká premiéra. Mladým závodníkům připravíme trať stejně kvalitně, jako na každý jiný mistrovský závod a budeme věřit, že se jezdci zúčastní v hojném počtu.“
Ve třídě 50ccm je situace taková, že
Víťovi Markovi z Cermen Racing Teamu stačí získat pouhé čtyři body a má letošní titul v nejmladší kategorii jistý. Bojovat se tedy bude spíše o celkové stříbro mezi Václavem Janoutem z SMS Praha a Martinem Červenkou z téhož střediska. Většina jezdců této třídy pojede v Pacově vůbec poprvé.
V kategorii 65ccm má slušný náskok Rumun
Mario Popovici z Motosportu Chýnov. „Do Pacova se už moc těším, v létě jsem tam vyhrál závod KTM Junior Challege a trať je tam perfektní. Pevně doufám, že v Pacově budu moci oslavit svůj první český mezinárodní titul. Jen doufám, že u Vás nebude v sobotu taková šílená zima, jako je tady u nás dnes“, vzkazuje z dalekého Rumunska mladý motokrosař. Také v této třídě dojde k boji především o celkové druhé místo. Maďar Lásló Técsi se o něj popere s nejlepším českým závodníkem pětašedesátek Adamem Májem z SMS Střední Čechy.
Mezi jezdci třídy 85ccm vládne maďarský závodník
Adam Kovacs. Ten má také slušný bodový náskok, stejně tak na druhém místě Kristof Jakob. Třetí místo by nemělo v Pacově uniknout Tomáši Palovi z SMS Morava. O pódiové umístění v závodě může bojovat například i Radim Kraus z Motosportklubu Málkov, který potvrdil výbornou formu na posledním závodě v Merklíně.
Ve třídě 125ccm má už jistý titul
Petr Polák z MRG BO-OIL RT. Zajímavé bude sledovat, jak dopadne souboj o celkové druhé místo mezi vítězem merklínského klání Pavlem Dvořáčkem z AMK Zejax Motoklubu Chrudim a Jiřím Matějecem z týmu MAX2. „Do Pacova se těším a doufám, že bude lepší počasí, než předpovídají. Budu se snažit poprat o co nejlepší výsledek a udržet si tak průběžnou druhou pozici v seriálu.“ říká Jiří Matějec. Výsledky v této řídě může v Pacově zamíchat letošními mezinárodními úspěchy opředený Rakušan Rene Hofer z Motosportu Chýnov, který přislíbil účast.
V kategorii MX2 Junior se díky výborným výkonům ke konci sezóny do čela průběžné klasifikace vyhoupl
Jakub Terešák z Motosportklubu Málkov. Má na čele slušný náskok, který si určitě bude chtít v Pacově pohlídat. „Momentálně mám sice horečky, ale doufám, že se z toho do víkendu dostanu, protože se do Pacova těším. Tak doufám, že to klapne!“ vzkazuje optimisticky Jakub. O zbylé vavříny se tak zřejmě podělí Dušan Drdaj z Mňuk Racing Teamu a momentálně zraněný Gabriel Chetnicki z JD 191 KTM RT, který má slušný bodový odstup a teoreticky může i navzdory absenci skončit celkově třetí.
Finálový závod v Pacově jistě nabídne zajímavou podívanou při kvalitní zahraniční účasti. Přijďte v sobotu fandit mladým motokrosařům. Tréninky začínají v 8:00 hodin, start závodu bude ve 12:30 hodin. Bezprostředně po závodě se ve vyhřívaném stanu v depu uskuteční vyhlášení celkových výsledků letošní sezóny.

Sdílet