V pátek bude v Klatovech bohatý program

Klatovy čeká skutečně bohatý motoristický program. Kromě Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye se předvedou i účastníci Rallye Wiesbaden, nachystán je také koncert Petra Koláře. Mapy zvláštních zkoušek Rallye Wiesbaden a i další informace o sportovní části víkendu postupně přibývají na klubových stránkách www.pamk.cz .
Nejen mistrovskými soutěžemi bude žít Klatovsko o nadcházejícím víkendu. Už od pátečního rána se budou k Pošumaví přibližovat účastníci staroslavné Rallye Wiesbaden. Ta v současnosti navazuje na jednu z nejslavnějších evropských soutěží šedesátých let, kdy byla součástí Mistrovství Evropy v době, kdy světový šampionát ještě neexistoval. Rallye Wiesbaden okolo roku 1968 pomáhal pořádat na českém území i Pošumavský auto moto klub a i proto jsou až do současnosti Klatovy neodmyslitelnou součástí tohoto podniku, organizovaného v režimu rallye pravidelnosti a probíhající v běžném silničním provozu. Přede dvěma roky se však „Wiesbaden“ díky květnovému termínu klatovských soutěží stal dokonce součástí jejich programu. To se jeho účastníkům i organizátorům náramně zalíbilo, a tak letos dokonce posunuli termín své události do dubna, aby si to mohli zopakovat. Kromě dalších dvanácti zvláštních zkoušek (kde se účastníci snaží zajet předepsanou trať přesně v určeném čase) na českém území pojedou tedy opět posádky sportovních vozů i na uzavřeném Klatovském okruhu, a to po páteční čtrnácté hodině. Ještě předtím se představí na klatovském náměstí Míru.
Tam zahájí velmi bohatý program. De facto hned poté, co náměstí opustí „wiesbadenští“, začne slavnostním zahájením hlavní program a díky velkému množství účastníků odstartují z rampy již v 15.10 první ze závodníků Historic Vltava Rallye. Hned po nich budou následovat nadšenci přihlášení do Rallye Šumava Legend, od 17.05 se dočkají svých favoritů i fanoušci soudobých vozů. No a protože se zdá, že počasí nám bude přát, nebude třeba odcházet z náměstí ani poté. Na velkoplošné obrazovce budou neustále k vidění záběry z rallye a po odstartování posledních závodníků zahájí svůj koncert známý zpěvák Petr Kolář se svou kapelou. To navíc bude v době, kdy se po třetí rychlostní zkoušce začnou na náměstí závodníci vracet, v koncertních přestávkách s nimi tak budou moci moderátoři Jan Suda a Jan Vaškovič prohodit pár slov. 

Zážitky z tratě se tak přes mikrofony a reproduktory dostanou mezi fanoušky, kteří se budou moci naživo dozvědět jistě mnoho zajímavých postřehů z tratě. 

Sdílet