Pozvánka na jihočeský KP v motokrosu Pacov

V sobotu 16. dubna odstartuje v Pacově úvodního závod sedmidílného seriálu Jihočeského Krajského přeboru v motokrosu. Zima už naštěstí toto motokrosové město na Vysočině opustila před několika týdny, a tak by měly být optimální podmínky pro závodění. Trať je na první závod sezóny skutečně perfektně a profesionálně srovnána a dokonce i uválcována. Slibně vypadá i předpověď počasí, má být poměrně teplé jarní počasí.

Nebyli by to pacovští pořadatelé, kdyby každým rokem nepřichystali něco nového. Více k tomu již ředitel závodu Jan Smolek z pořádajícího AMK Pacov v AČR: „V zadní části tratě jsme do jejího profilu zasadili jeden nový skok. Na závod Krajského přeboru budeme určitě dobře připraveni, protože očekáváme účast více jezdců. Bude to v podstatě taková generálka na MMČR, které se v Pacově pojede 1. května 2016.“
První závod Jihočeského KP určitě navštíví hodně jezdců a to nejen z jihočeského střediska. Ve třídách MX2, OPEN a Veterán přijedou jezdci MMČR, ohlášeni jsou i někteří reprezentanti. Stejně jako pro pořadatele bude pacovský závod KP generálka na květnové mistrovství i pro mnohé jezdce. Z jihočeských motokrosových špiček, jako jsou k David Čadek, Zdeněk Blábolil, Michal Gregor, David Soldát a další, se po loňském zranění opět představí i další výborný závodník Martin Finěk. Z nejlepších jihočeských motokrosařů bude chybět snad jen Václav Kovář. Ten se také vrátil po roční pauze, způsobené vážným zraněním, momentálně se však věnuje tréninku v belgickém Lommelu. Divák rozhodně může v sobotu v Pacově očekávat velice zajímavé závody. Svou účast potvrdilo dokonce i několik jezdců ze zahraničí. 
Startovat se bude ve třídách 85ccm (jejíž součástí bude i zvlášť hodnocená třída 65ccm), dále pak Amatér MX2, Amatér OPEN, Veterán 40+, MX2 a OPEN.  Po loňské zkušenosti budou na přejímky, které vypuknou již v pátek v 18 hod., po celou dobu nasazeni dva techničtí komisaři, aby se eliminovaly fronty, v odpovídajícím množství bude zajištěn též catering.
Tréninky začínají v Pacově v 8:00 hod. a první odpolední závod ve 12:30 hod.

Sdílet