Autoklub Junior Team má nové tváře

Autoklub České republiky se neustále snaží podporovat nadějné, mladé závodníky a spolupráce s Českým olympijským výborem je toho důkazem. Pod názvem „Projekty ČOV“ jsou vedeny všechny projekty napříč disciplínami, které jsou financovány z prostředků poskytnutých Autoklubu ČR právě Českým olympijským výborem.

Autoklub ČR pro letošní sezonu nominoval do Autoklub Junior Teamu čtyři jezdce, kteří získali finanční podporu od Autoklubu ČR v rámci již zmíněných ČOV projektů. V disciplíně Rally jsou to René Dohnal a Filip Mareš, kteří absolvují MČR v rally pod hlavičkou týmu. Na Mistrovství ČR v Závodech automobilů do vrchu získala podporu Tereza Machová a na Mistrovství ČR v Autocrossu bude team reprezentovat Marek Joura.

Autoklub ČR se stará transparentní rozdělování prostředků získaných od ČOV mezi mladé nadějné závodníky. Cílovou skupinu tvoří především děti a mládež, z jejichž výsledků je zřejmé, že mají v oblasti automobilového sportu potenciál budoucího výkonnostního růstu.

„Jsem velmi potěšen, že Autoklub ČR podporuje mladé nadějné jezdce. Nastupujicí generace rally závodníků je toho příkladem. Věřím, že se jim bude dařit a dosáhnou cílů, které si pro letošní sezonu dali.“ chválí projekt Tomáš Kunc, předseda VV svazu rally.

Jiří Koubek, předseda VV svazu závodů automobilů do vrchu dodává: „ Každá mladá krev je na českých kopcích vítána, a proto jsme rádi podpořili Terezu Machovou v jejím přestupu do Mistrovství České republiky. Přejeme jí hodně zdaru v soupeření na trati a doufáme, že první rok v Mistrovství ČR pro ni bude znamenat spoustu nově nabytých zkušeností.“

Sezona letošního roku se rozjíždí a mladí jezdci již nyní pracují na tom, aby dostáli důvěry a jejich výkony byly co nejlepší.

„ Tímto bych chtěl jménem Svazu Off-Road poděkovat ČOV a Autoklubu ČR za vytvoření projektu pro podporu talentové mládeže, kdy v naší disciplíně Autocross byl pro rok 2016 vybrán jezdec Marek Joura, který se v loňském roce ve svých devatenácti letech stal Mistrem ČR ve velmi vyrovnané třídě D6. Markovi přejeme hodně štěstí.“ sdělil Milan Tejchman, předseda Svazu off-road Autoklubu ČR.

Sdílet