Vyhlášení mistrů a vítězů české rally 2015

Konec sezóny je zde a pro automobilový sport to znamená jediné a to vyhlášení těch nejlepších. 

Autoklub ČR za podpory Jihomoravského kraje a pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje pana Michala Haška, uspořádá ve spolupráci se společnostmi Agrotec a BVV slavnostní vyhlášení mistrů a vítězů české rally. Pozvání na vyhlášení, kterého se zúčastní naši nejlepší jezdci v rally, přijala legenda světové rally, pan Ari Vatanen.
Ari Vatanen se stal v roce 1981 mistrem světa v rally a čtyřikrát vítězem Rally Dakar. V roce 1988 zvítězil ve světově známém závodě Pikes – Peak v USA. V současné době působí jako předseda komise FIA pro uzavřené tratě. „ S panem Vatanenem spolupracujeme v komisi FIA, která se zabývá bezpečností. Zde také vznikla myšlenka bezpečnostního videa v české jazykové mutaci s Ariho účastí. On je velkou osobností motorsportu a my věříme, že nejen naši mistři a vítězové si jeho přítomnost užijí.“ vyjádřil se k návštěvě Ariho Vatanena Tomáš Kunc, předseda Svazu Rally Autoklubu ČR.
Slavnostní vyhlášení se bude konat dne 6. 11. 2015 na Brněnském výstavišti v rotundě pavilonu A od 18:00 hod. Zahájení proběhne formou tiskové konference se všemi předními jezdci české rally. Na ní bude navazovat autogramiáda a slavnostní vyhlášení.

Společně s mistry a vítězi české rally bude vyhlášen také vítěz soutěže Autoklub Rally Talent 2016. Soutěž na začátku tohoto roku vyhlásil Autoklub ČR. Vybraných 12 účastníků si dne 23. a 24. 10. 2015 změří své síly na autodromu v Sosnové. Odborná porota v čele s Václavem Pechem vybere výherce, který absolvuje rally sezónu 2016 v Rally Sprint Serie s vozem kategorie R2.

Sdílet