Motokrosové kroužky

V sobotu 10. 10. 2015 byl zahájen další z projektů ČOV Motokrosové kroužky.

K zahájení činnosti byli pozváni zástupci poboček, kterých bude na území ČR celkem pět.
Cílem tohoto projektu je podpora pro vstup k motokrosovému sportu začínajícím adeptům se zájmem o tento sport. Dětem od 5 do 10 let bude umožněno si zcela zdarma pod odborným dohledem vyzkoušet první kontakt s motocyklem. Na jednotlivých pobočkách bude k dispozici po 3 motocyklech v provedení pro děti od 5 do 10 let. Také jim zde bude poskytnuto kompletní vybavení pro motokros, do kterého patří motokrosová obuv, přilba s homologací pro tento sport, rukavice, chrániče, dresy, kalhoty atd. a to vše ve třech velikostech. Všechny pobočky se budou řídit jednotnou zpracovanou metodikou. Zástupci si ji v tištěné podobě odvezli z Jinína společně s prvními motocykly, vybavením a zálohou finanční hotovosti na náklady spojené s provozem.

Projekt motokrosových kroužků je tříletý a konečným výsledkem by mělo být zvýšení počtu závodníků. Jednotliví zástupci byli vybráni v různých lokalitách, podmínkou pro vznik kroužku byla ochota spolupracovat s pobočným spolkem Autoklubu ČR, ERWO Jinín MX club v AČR. Klub má vlastní zázemí motokrosové trati, zkušenosti a způsobilost k vedení motokrosové přípravy a odhodlání dále rozvíjet motokros v ČR. Motokrosové kroužky budou probíhat v Klatovech, Mostě, Jiníně a Petrovicích na severní Moravě.

Na všech pěti pobočkách MOTOKROUŽKŮ AČR si mohou Vaše děti vyzkoušet jízdu na několika typech dětských motokrosových motocyklů – viz. fotogalerie.

Zájemci se mohou hlásit na jednotlivých pobočkách:
pobočka Jinín – 737014164, erwo.jinin@gmail.com, areal-jinin.cz

pobočka Klatovy – 739 088 676, VVMX450.eu
pobočka Most – info@motomost.cz
pobočka Vranov – 732 384 477, hromik14@centrum.cz
pobočka Petrovice – 608 709 984, jindra.hrabica@volny.cz

K dispozici jsou zde ochranné prvky, motokrosové oblečení a proškolený personál pro tento projekt náborových akcí.

Přejeme všem zástupcům projektu mnoho trpělivosti a šťastnou ruku při výběru budoucích motokrosových nadějí.

Sdílet