Mistrovství Německa ve čtyřkolkách – Česká hymna zněla nad Reutlingenem

Česká hymna zněla o víkendu nad tratí v Reutlingenu, kde se konal další závod prestižního mistrovství Německa. Zasloužil se o to Zdeněk Poláček, který po několika smolných závodech, kdy se trápil s technikou dokázal vystoupit na stupínek nejvyšší a po dlouhé době se tak objevil česká jezdec na stupních vítězů mistrovství Německa.
Rozhodně to ale nebyla cesta rozkvetlou alejí. Zdeňka trápily celý víkend zdravotní problémy a trénink jen odkroužil ve volném tempu. V kvalifikaci pak jel jen tři kola a s vypětím všech sil se mu podařilo vyjet solidní osmou příčku.
Do závodu ovšem nastoupil s nečekanou motivací a hned v první jízdě z toho byl holeshot. Svou první pozici sice neudržel a musel se sklonit před dvěma jezdci, ale i tak dojel na skvělé třetí pozici, což je Zdeňkovo životní maximum, tedy zatím.
I do druhé jízdy vyjel jako první a podařilo se mu nejen díky kolizi Schreibera, Holma a Zinkera ujet zbytku pole. Jediný, kdo se ho dokázal držet byl holanďan Ten Vregelaar. Ten Zdeňka předjel a zhruba polovinu závodu jezdil na prvním místě. Na prašné trati se Zdeněk držel zhruba dvacet metrů za vedoucím jezdcem a v poslední čtvrtině závodu zaútočil a Vregelaara předjel. Ten už se nezmohl na odpor a Zdeněk si vytvořil pohodlný závod. Poprvé tak vyhrál rozjížďku v Mistrovství Německa.
V součtu obou jízd to pak stačilo na celkové první místo a obrovský úspěch pro český quadcross! Nesmíme ale zapomenout ani na ostatní české jezdce. Na skvělém sedmém místě si pro své dosavadní maximum dojel David Sůsa. Na patnácté příčce dojel Jakub Kostelecký a dvacátý skončil nestárnoucí český veterán Jarda Faktor.

Sdílet