Motoristická slavnost Legendy úspěšně za námi

Praha, 16. 6. 2014 – Za příjemného počasí a vysoké divácké účasti o víkendu proběhl v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice 1. ročník slavnosti Legendy, jejímž spolupořadatelem byl Autoklub České republiky, který se na akci sám prezentoval prostřednictvím jednotlivých automobilových i motocyklových disciplín.

Návštěvníci si mohli prohlédnout rallyové vozy Mini John Cooper Works S2000 Václava Pecha, Forda Fiestu R5 Jana Sýkory, Peugeota 208 R2 Jana Černého, Citroena DS3 R1 Barbory Holické, Spidera, se kterým se Milan Svoboda účastní závodů do vrchu, okruhové Ferrari 430 Challenge nebo Škodu Fabii autokrosaře Václava Fejfara. Své umění předvedli i autokrosové naděje ve vozech Racer Buggy.

Z motocyklových disciplín byl nejvíce prezentován motokros skupinou vedenou Richardem Gironim a Erichem Pourem, kteří si v Bohnicích uspořádali menší motokrosový závod. V pauzách mezi motokrosovými exhibicemi předvedl Pavel Karkoš se svou Betou, co je to trial. Nejvíce lidí ovšem přitahoval stánek Czech Drag Centra, kde byl vystaven dragster PUMA IMPERIAL WIZARD Otty Knebla. Svůj um předvedl také malý Ondra Honzák s minimoto Polini.

Prezentováno bylo i enduro, a to prostřednictvím dvou nových GasGasů, a karting, kde byly k vidění motokáry MS KART, Birel a Praga.

Po celý víkend proudily výstavními plochami Autoklubu ČR davy obdivovatelů, kteří některé disciplíny, které Autoklub ČR zastřešuje a organizuje, viděli poprvé. Všem, kteří nás navštívili, děkujeme a doufáme, že se na Legendách opět setkáme příští rok.

Sdílet