Představitelé Autoklubu ČR a Jihomoravského kraje podepsali memorandum o spolupráci

Hejtman Michal Hašek a prezident Autoklubu České republiky Roman Ječmínek podepsali 13. listopadu 2014 memorandum o spolupráci mezi Autoklubem ČR a Jihomoravským krajem.
„Nejde jen o Grand Prix ČR, memorandum se věnuje více sportovním akcím na území jižní Moravy. Věřím, že budeme příkladem pro další regiony. Jsme první, doufám, že nezůstaneme jediní,“ řekl po podpisu hejtman Michal Hašek. Jak zdůraznil prezident Autoklubu České republiky Roman Ječmínek, na jižní Moravě je řada motoristických aktivit, například Rally Hustopeče nebo motokrosový areál ve Vranově u Brna, který by se mohl stát centrem mládežnického motokrosu pro celou Moravu. „Dále jde o problematiku související s bezpečností silničního provozu. Byli bychom velmi rádi, kdybychom měli následníky v jiných krajích a věříme, že vznikne zastřešující memorandum s Asociací krajů,“ řekl Roman Ječmínek. Náměstek hejtmana Stanislav Juránek vyzdvihl zejména chystanou spolupráci v oblasti mládeže.
Obsahem memoranda je také spolupráce v oblasti schvalování sportovních podniků konajících se na veřejných komunikacích (zejména rally, závody automobilů do vrchu, závody motocyklů na přírodních okruzích atp.). V oblasti zájmové činnosti půjde zejména o podporu veteránských akcí (veteránské srazy, výstavy historických vozidel atp.) a podporu akcí v oblasti mototuristiky a karavaningu. Obě strany budou také spolupracovat v oblasti dalšího výcviku řidičů, při rozvoji bezpečnosti silničního provozu a souvisejících činnostech,při výchově mládeže k dodržování pravidel bezpečnosti silničního provozu. Půjde rovněž o vytváření podmínek pro pořádání sportovních podniků a řidičský výcvik zdravotně postižených motoristů.

Sdílet