IX. sraz historických vozidel v Opletalově ulici

Asociace Veteran Car Clubů AČR připravila ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 již IX. sraz historických vozidel a to u příležitosti výročí 90 let automobilů Škoda. Sraz proběhl včera, dne 23. 5. 2015 v Opletalově ulici v Praze, před budovou Autoklubu ČR. 


Výstavy se zúčastnilo bezmála 120 historických vozů, z toho více než 50 vozů zn. Škoda. Z těch zajímavých bychom zmínili závodní vůz PRAGA ALFA z r. 1932, jež byl fabrikou Škoda připraven pro závod 100 mil Československých. Dále dva vozy značky Škoda Rapid 1500 OHV s unikátní aerodynamickou karoserií. Jsou známy celkem čtyři dochované exempláře, z nichž jsou pojízdné právě dva vystavené. Nejstarším vystaveným vozem byl PRAGA GRAND z roku 1921.
Bohatý doprovodný program příjemně podbarvil atmosféru. Vystoupila swingová kapela Brass Band Rakovník a Klub cyklistů předvedl jízdu na vysokých kolech. 

Výstavy se zúčastnil také prezident FIM Europe Dr. Wolfgang Srb. V odpoledních hodinách předal starosta Městské části Praha 1 Oldřich Lomecký všem účastníkům plakety a pamětní diplomy. 

Sdílet