Evropští vrchaři startují sezonu v Saint Jean du Gard na jihu Francie

Letošní sezona Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu začíná tento víkend na jihu Francie v městečku Saint Jean du Gard, kde vrchaře čeká obtížná 5280 metrů dlouhá trať na průsmyk Col St. Pierre s převýšením 348 metrů. Českou vlajku na svém voze zde bude mít 9 startujících jezdců.

Ve skupině N produkčních vozů budou bojovat o evropské body Jiří Los a Martin Jerman, oba jedoucí s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX. Konkurenci zde budou mít velmi těžkou, na startu jsou očekáváni loňský Mistr Evropy Igor Štefanovski z Makedonie i předloňský Mistr Evropy chorvat Tomislav Muhvič.

Také skupina A cestovních vozů bude mít dva české zástupce, i zde startující s identickou technikou v podobě vozů Mitsubishi Lancer EVO VIII. Konkrétně se jedná o zkušeného jezdce Jaromíra Malého a mladého Lukáše Vojáčka. Ti budou mít zřejmě nejtěžšího soupeře v rakouském jezdci Christienu Schweigerovi, startujícím také na Mitsubishi.

Hned čtyři čeští jezdci se postaví na start závodu ve skupině E2-SH, tedy závodních speciálů, tzv. siluet. Rodinný tým ve složení Dan Michl a Josef Michl vyrazí na trať s vozy Lotus Evora, resp. Elise. Novinku ve startovním poli této skupiny představí Oskar Beneš, který do Francie přivezl krásný Ford Fiesta. Čtvrtým startujícím pak je Jiří Janák s VW Golf.

Jediným českým zástupcem v závodním voze „bez střechy“ je Otakar Krámský, který změří své síly se soupeři ve skupině E2-SS, tedy závodních jednosedadlových monopostů – formulí. Jeho závodní technikou je Reynard K15 s motorem Zytec.

V pátek 10. dubna probíhají administrativní a technické přejímky, v sobotu 11. dubna jsou od 9:30 ráno naplánovány 2 tréninkové jízdy, nedělní program pak startuje již v 8:00 a jezdce čekají 3 ostré závodní jízdy, z nichž se započítávají 2 nejrychlejší.

Sdílet