AUTOKLUB ČR UPEVNIL POZICI VE FIM EUROPE

Jan Šťovíček byl zvolen viceprezidentem evropské motocyklové federace

Ve dnech 28.-30. června proběhl ve francouzském Nantes 24. kongres evropské motocyklové federace FIM Europe.  
Kongresu se zúčastnilo více než 250 delegátů ze 40 národních federací motocyklového sportu. Intenzivních pracovních jednání sportovních a mimosportovních komisí se za Českou republiku účastnili viceprezident pro motocyklový sport Petr Moravec (Komise ploché dráhy), Vladimír Klatovský (Ekologická komise), Jiří Janák (Právní panel) a Tomáš Brož (Lékařský panel). Pozici Autoklubu ČR na zasedání sekretariátů členských federací hájil generální sekretář Tomáš Kunc. 

Hlavním bodem kongresu bylo zasedání General Assembly (valná hromada), delegáti volili nejvyšší orgány federace pro příští čtyři roky. Ve volbách obhájil svůj mandát Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR, který byl delegáty zvolen viceprezidentem FIM Europe. Prezidentem evropské federace se stal Wolfgang Srb (Rakousko). Nesporným úspěchem pro Českou republiku bylo také zvolení Jiřího Janáka členem Právního panelu.
Autoklub ČR byl v Nantes silnou federací, vedle úspěšných voleb získal významné ocenění Jan Šťovíček, když se stal čestným předsedou Právního panelu, v němž byl členem v letech 1999-2014. Dalším diplomatickým počinem pro Autoklub bylo přidělení pořadatelství evropského kongresu v roce 2020 České republice.  

Sdílet