PREZÍDIUM AUTOKLUBU ZASEDALO UŽ PO ČTVRTTISÍCÍ

Novinky z oblasti legislativní iniciativy, příprava hodnocení letošní sezóny, aktuální informace z klubového dění a spolupráce Autoklubu se zahraničními partnery. To jsou základní body jubilejního 250. zasedání Prezídia Autoklubu České republiky, které se konalo v úterý 26. června 2018 v klubovém domě.

„Je mi ctí, že je to právě prezídium v tomto složení, které zažívá čtvrttisící zasedání nejvyššího výkonného orgánu Autoklubu mezi výročními konferencemi. Připomeňme si náš závazek vůči historii, která začala založením Autoklubu v roce 1904, navazujeme na odkaz našich předků,“ uvedl při slavnostním zahajovacím přípitku Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR. Připomněl, že tuzemský motoristický sport je z pohledu pořádaných akcí v poslední době velmi úspěšný. „Jsme v polovině všech kalendářů a oceňuji, že se daří ve všech disciplínách. Máme plné startovní rošty, počty startujících nevídaně rostou a zvyšuje se i divácká návštěvnost,“ bilancoval Jan Šťovíček. 

Prezídium vzalo na vědomí informace o úspěšném konání zasedání FIA středoevropské zóny, které proběhlo v klubovém domě, návštěvě prezidenta evropské FIM Wolfganga Srba v Praze a dalších představitelů z partnerských mezinárodních federací Autoklubu. „Usilujeme o co nejlepší vztahy s našimi kolegy ze zahraničí, určitě to má smysl nejen z pohledu motoristického sportu, ale i prezentace celé České republiky,“ vysvětlil Jan Šťovíček.
Autoklub ČR v poslední době výrazně rozvíjí aktivitu na poli obecného motorismu a služeb pro motoristy. Vzdělávacími kurzy v rámci projektu Jedu s dobou, který probíhá na osmi autodromech po celé republice, projde v letošním roce bezmála čtyři tisíce seniorů. „Nejen vzhledem k zájmu, ale i velmi pozitivním reakcím účastníků kurzů chceme tento projekt dál rozvíjet,“ uvedl prezident Šťovíček. Autoklub spolupracuje s FIA na projektech Slepí vrazi, #3500LIVES a na výzkumech v oblasti bezpečnosti silničního provozu. „Z dat projektu Slepí vrazi vyšla naše legislativní iniciativa, která našla odezvu v Poslanecké sněmovně. Návrh, aby řidiči absolvovali při každé výměně řidičského průkazu lékařskou prohlídku zraku, již projednala i vláda,“ informoval Jan Šťovíček.

Prezídium projednalo přípravu posezónního Galavečera a Vyhlášení mistrů. Letošní Galavečer se bude konat v klubovém domě. „Chceme večer pojmout jako odměnu pro jezdce, jejich blízké a poděkování členům komisí za jejich práci,“ sdělil Jan Šťovíček a předložil Prezidiu návrh změny v oceňování. Poprvé v historii bude v tomto roce vyhodnocen nejlepší sportovec v oblasti automobilového a motocyklového sportu.  Prezídium se k tomuto bodu vrátí na svém příštím zasedání.  

Sdílet