ZASNĚŽENÉ PORTUGALSKÉ FINÁLE ONDŘEJE SMETANY

V portugalském Montalegre se o tomto víkendu konal druhý podnik Mistrovství světa a Mistrovství Evropy v rallycrossu. Místní počasí připravilo pro jezdce velké překvapení v podobě hustého sněžení v nedělní finálový den. Veškeré zkušenosti ze suchých sobotních rozjížděk vzaly za své a kluzká trať tak prověřila všechny postupující jezdce.

V rámci Mistrovství Evropy v kategorii Super 1600 ERX se do finále probojovali dokonce dva čeští závodníci. Ondřej Smetana s Fordem Fiestou a Václav Veverka na Peugeotu.
Dramatické finále odstartovalo za vydatného sněžení, Ondřej Smetana nezaváhal a v náročných podmínkách dokázal čtyři kola diktovat tempo celé skupině. V posledních dvou kolech se před něho dostal nejdříve Artis Baumanis a potom ještě Espen IsaksaetreKonečné třetí místo v cíli je však úžasným výsledkem nejen pro Ondru Smetanu, ale také pro celý český motosport.

Mistrovství světa v divizi Supercars WRX ovládl úřadující mistr světa Johan Kristoffersson, který s přehledem zvítězil. Druhé místo obsadil Sébastien Loeb a na třetí pozici dokončil finálovou jízdu týmový kolega Johana Kristofferssona, Petter Solberg.
Autor: Jan Koudelka

Sdílet