KLATOVSKÝ ČTVRTÝ V EVROPĚ

Jan Klatovský obsadil ve finále mistrovství Evropy na ledové ploché dráze v ruské Vjatskyje Poljaně čtvrté místo za trojicí domácích závodníků, když před nim skončili jenom domácí jezdci, bezkonkurenční vládci této motocyklové disciplíny. 


Klatovský přitom až do závěrečných metrů finálové jízdy bojoval o bronzovou medaili. Jeho útok však skončil pádem Krysova a Bogdanova za jehož způsobení byl náš jezdec vyloučen. „Asi to tak bylo, chtěl jsem to rozhodnout, trošku jsme se s Krysovem ťukli a on to neustál, škoda,“ řekl náš jezdec po skončení závodu. Přesto může být spokojen, protože jako jediný se po oba dny dostal do závěrečných jízd tohoto závodů a především v neděli bojoval i o druhé místo. Suverénem závodu byl Igor Kononov. Ten během obou dní neprohrál jedinou jízdu a titul mistra Evropy vybojoval zaslouženě.
Potěšitelné je, že se ve finálovém závodě představilo pět českých jezdců a výsledkově byly druhou nejúspěšnější zemí této soutěže. V první polovině výsledkové listiny skončili na
sedmém místě Lukáš Hutla a osmý pak Andrej Diviš. Další dva Vladimír Višváder a Radek Hutla obsadili čtrnácté respektive sedmnácté místo.

Výsledky: 1.Igor Kononov 32, 2. Eduard Krysov 30, 3. Nikita Bogdanov (všichni Rusko) 28, 4. Jan Klatovský (Česko) 26, 5. Max Niedermaier (Německo) 24, 6. Jasper Iwema (Holandsko), 7. Lukáš Hutla oba 20, 8.Andrej Diviš (oba Česko) 19, 9. Tobias Busch (Německo) 17, 10. Josef Kreuzberger (Rakousko), 11. Lucas Bauer (Německo) oba 13, 12. Joe Saetre (Norsko) , 13. Johny Tuinstra (Holandsko) oba 8, 14. Vladimír Višváder (Česko) 5, 15. Vasilij Nesytych (Rusko), 16. Tomi Kirilov (Finsko) oba 4, 17. Radek Hutla (Česko) 1.


Fotografie: Petr Makušev 

Sdílet