





#### **FIM EUROPE**

# ALPE ADRIA CIRCUIT RACING CHAMPIONSHIP - EMN: 10/816 SUPERSTOCK 1000 EUROPEAN CUP - IMN: 701/04

SUPERSPORTR 300 EUROPEAN CUP IMN: 701/04

GROBNIK / CROATIA

04.09.-06.09.2020



### SUPPLEMENTARY REGULATIONS

#### 1. ANNOUNCEMENT

The **Alpe Adria Motorcicle Union** will organize the race of the 2020 FIM Europe Alpe Adria Circuit Racing Championship (**EMN: 10/816**), FIM Europe Superstock 1000 European Cup (**IMN:701/04**) and FIM Europe SUPERSPORT 300 Cup (**IMN:701/04**)

This meeting will take place from the **04**<sup>th</sup> till **06**<sup>th</sup> **of September 2020** at the Automotodrom Grobnik circuit.

#### 2. THE SECRETARIAT OF THE ORGANISER

Organizing Committee:

ALPE ADRIA MOTORCYCLE UNION

**VIA GERARDO DOTTORI 85** 

**PERUGIA** 

**ITALY** 

P.IVA - C.F. 03745530547

E-mail: <a href="mailto:secretary.general@alpeadriamotorcycleunion.com">secretary.general@alpeadriamotorcycleunion.com</a>

The race office will be opened:

On 03<sup>rd</sup> of September 2020. from 17,00 to 20,00

On 04<sup>th</sup> of September 2020. from 07,00 to 19,00

On 05<sup>th</sup> of September 2020. from 07,30

On 06<sup>th</sup> of September 2020. from 08,00

The gate of the Automotodrom Grobnik circuit will be opened for the participants on 03<sup>th</sup> *June* 2020 (Thursday) at 08,00.

After 22,00 it is not possible to enter the paddock until 07,00 next morning.

Box will be paid at the administration in Automotodrom Grobnik race office.

Box reservation can be made on: secretary.general@alpeadriamotorcycleunion.com

#### 3. CIRCUIT

The Grobnik circuit is **4,168 km** long. All races will be run anti-clockwise.

A drawing of the circuit is enclosed.

Adress: Automotodrom 1; 51219 Čavle; Croatia

#### 4. JURISDICTION

The event will be held in accordance with the FIM Europe / AACR Rules, FIM / AA Technical Rules and Sporting Code and these Supplementary Regulations.

#### 5. OFFICIALS

AA Jury President: Mr. Goran Lovrić

FIM E Jury President TBA

Jury members: Representatives of the participating FMN's

Clerk of the Course: Mr. Robert Žiković
AA Race Director: Mr. Martin Hejduk

AA Technical Director: Mr. TBA

Chief of track safety: Mr. Franko Sudan
Chief Medical Officer: Dr. Kazimir Juričić
Chief Timekeeper: Mr. Goran Grabar
Environmental Steward: Mrs. Renata Suchy

Secretary of the Meeting: TBA

Secretary of the Jury Mrs. Sanja Marić

#### 6. NUMBER OF RIDERS ALLOWED

Practice: 48

Admitted to the start of the race: 40

#### 7. BRIEFING

New riders must attend the compulsory briefing scheduled on Friday 24th of September 2020 at 19,00

#### 8. CATEGORIES AND CLASSES

Solo motorcycles.

Acceptance of entries:

## FIM Europe classes:

Superstock 1000 European Cup Supersport 300 European Cup

<u>For the European Cup classes SSP 300 & SST 1000</u>: Entrants and riders must be in possession of a valid FIM Europe CCR Licence (annual or one Event) or a licence from another CONU, together with a valid starting permission for the series in question.

## Alpe Adria Circuit Racing Championship classes:

Motorcycles of the following classes are eligible:

- AA Supersport 300
- AA Superstock 600
- AA Superstock 1000
- AA Superbike

### Alpe Adria Circuit Racing Cup classes:

Motorcycles of the following classes are eligible:

- AA Cup 600
- AA Cup 1000

<u>For all Alpe Adria Classes:</u> Entrants and riders must be in possession of a valid national licence, annual or one event, for European Open events and a starting permission.

## 9. ENTRIES, ENTRY FEE

### 1.Entry fees:

CLASS	BEFORE 19TH JULY	ON SITE PAYMENT	NO AAMU MEMBERS < 19TH JULY	NO AAMU MEMBERS ON SITE
Alpe Adria Cups 600 – 1000	€ 350,00	€ 400,00	€ 400,00	€ 450,00
Super Sport300 EC & AA	€ 350,00	€ 400,00	€ 400,00	€ 450,00
SUPERSTOCK 600 SUPERSTOCK 1000	€ 440,00	€ 490,00	€ 490,00	€ 540,00
SUPERBIKE	€ 480,00	€ 530,00	€ 530,00	€ 580,00

#### Box Costs – 3 days:

SMALL	
€ 450,00	

All applications for entries must be done on the enclosed entry form and sent to Alpe Adria

Motorcycle Union secretariat on: <a href="mailto:secretary.general@alpeadriamotorcycleunion.com">secretary.general@alpeadriamotorcycleunion.com</a>

#### 10. TECHNICAL AND ADMINISTRATIVE INSPECTION

No rider or machine is permitted to participate in the practice unless he/it has passed the technical inspections which will be held according to the time schedule, attached to this SR. The preliminary inspection for:

Class	Thursday 03rd of September	Friday 04th of September	Saturday 05th September
All classes	17.00-21.00	7.00-19.00	7.00-end of QP

.

## 11. PRACTISING

According to the timetable attached

It is strictly forbidden to ride on the course outside of the official practice periods. All laps will be timed.

The maximum qualification time for the AAIMC. equals to the best time plus 12% (112%)

The maximum qualifications time for the FIM Europe Supersport 300 class, must be at least equal to the best time plus 10% (110%).

#### 12. RACES AND DISTANCE

Class	Numbers of laps	Race Distance
FIME Supersport 300 / AA Supersport 300	11	45,84 km
AA Superstock 600	13	54,18 km
FIME Superstock 1000 / AA Superstock 1000	13	54,18 Km
AA Superbike	16	66,68 km
AA Cup 600 / AA Cup 1000	10	41,68 km

The races for all classes will be run according to the timetable (encl.). Time limit to complete the last lap is 5 minutes.

Starting grid:

Starting procedure at the races will be in accordance with the AARR 01.18.

The races will be held in any weather conditions.

The organizer of the event may cancel the race only in the case of force major.

#### 13. PENALTIES

The maximum speed in the pit lane is 60 km/h. The speed in the pit lane will be supervised.

Exceeding the speed limit will be penalised as follows: Anytime € 50,--. The penalty must be paid 30 minutes latest before the start of the resp. class, otherwise the rider will be excluded. For pit lane - speeding during the start procedure and the race, the ride through penalty will be inflicted. In the case of a jump-start the ride through penalty will be inflicted.

#### 14. PRIZES

First three (3) riders in each class will receive cups.

#### 15. PRIZE-GIVING

The prize-giving ceremony will be held after each race at the podium.

#### 16. PROTEST

All protests must be made in accordance with the requirements of the FIM Europe Disciplinary and Arbitration Codes/ AARR Rules and be accompanied by a fee of € 350 for AA classes and € 350 for FIME class. The fee for an appeal against the decision of the Steward Panel, if the decision is another as the RD decision, follows the FIM Europe fees, is € 650,00 (see FIM Europe Disciplinary and Arbitration Code in its current version – to be found in FIME yearbook 2020).

## 17. FUEL

If fuel is supplied by the nearest fuel-station on motorway 5 km from the circuit. Fuel regulations: AARR TR APPENDIX D 2.7

#### 18. INSURANCE

By endorsing the application form for the entry the FMN of the rider certifies that the rider is insured in accordance with the FIME requirements.

In conformity with Article 110.1 of the Sporting Code, third party insurance in respect of riders covering accidents occurring during the meeting including practices will be the responsibility of the organizer.

This insurance includes a guarantee of € 170.000.

The organizer disclaims all responsibility for damage to a motorcycle(s), its accessories and components arising out of an accident, fire or other cases.

#### 19. RENUNCIATION OF ANY RECOURSE AGAINST SPORTING AUTHORITIES

Apart from the requirements of the FIME Sporting Code, riders and teams by participating renounce all rights of appeal against the organizer, his representatives or agents by arbitration or before a tribunal or any other manner not foreseen by the FIME Sporting Code for any damages for which they could be liable in consequence of all acts or omissions on the part of the organizer, his officials, representatives or agents in the application of these regulations or contributed to or arising out of their actions.

#### 20. MEDICAL TREATMENT

The Medical Centre is situated in the paddock. The organizer together with the Medical Service will take care for the necessary medical treatment. The CMO decides upon whether a rider is fit or not especially after each fall. Therefore each rider must be checked after a fall by the CMO without any additional order. Otherwise the rider will be excluded.

#### 21. PROTECTION OF ENVIRONMENTAL

According to the FMNR Environmental rules. The use of an environmental mat is compulsory.

Each rider is responsible for his and his team's waste. Containers for waste must be used following their specification. It is strictly forbidden to leave any waste. Penalties against this will be in accordance with the Sporting Code. The organizer has the possibility to request all costs resulting of behaviour against the Environmental Code of the FIM. It is forbidden to start competition bikes between 09:00 p.m. and 07:00 a.m.

#### 22. LIMITATION OF LIABILITI

these Supplementary regulations and they will strictly observe them. Modifications, additions and interpretations of these Supplementary regulations are under exclusive competence of the management of the race and the Jury. Participants (incl., but not only: competitors, riders, mechanics, guests, etc.) take part in event at their own risk. They carry sole civil and criminal legal responsibility for any damages or injury caused by them or the vehicle they are using.

Apart from the requirements of the Sporting Code FIM E, participants (incl., but not only: competitors, riders, mechanics, guests etc.) by participating renounce all rights of appeal against the organizer, his representatives or agents by arbitration of before a tribunal or any other manner not foreseen by the FIME Sporting Code for any damages for which they could be liable in consequence of all acts or omissions on the part of organizer, his officials, representatives or agents in the application of these regulations or contributed to or arising out their actions. The interpretation of these regulations rests entirely with the Jury. In case of dispute, regarding interpretation or if there is any difference between the two official texts, the English text will prevail.

## 23. ADDITIONAL REGULATIONS

There may be only teams and Event participant's service vehicles inside the paddock. There must be a car pass visibly placed in each vehicle. Competitors must clear and leave the boxes by 06:30 pm and paddock by 08:00 pm on Sunday. Competitors and/or all the participants must respect the traffic signs in the paddock and the traffic laws are valid in the entire paddock. Maximum speed in the paddock is 30 km/h. Free movement of children less than 15 years of age on skates, skateboards, bicycles, motorcycles or minibikes is prohibited. Parents are liable for their children. Any drilling (or other derogation) in the asphalt is strictly forbidden under penalty in the whole area of circuit. Cleaning of vehicles with fuel or other solvents is prohibited. The ground in the paddock can not be damaged from oil, fuel or other

liquids. All the participants must keep the environment clean and avoid pollution. All waste must be put into the waste-bins; used oil must be put into special tanks.

## 24. CANCELLATION OF THE EVENT

Should circumstances or safety reasons demand it the event could be postponed or cancelled. For this the organizer cannot be held responsible.

#### Enclosures:

- timetable
- drawing of the circuit
- entry form

Rijeka, 15<sup>th</sup> July 2020

Clerk of the Course: Robert Žiković Secretary of the Meeting:

TBA

Approved on: HMS

Approved by FIM-Europe - 28.07.2020:

Ing. Martin Hejduk
FIM EUROPE RRC Chairman

IMN 123/05-06







## FIM SIDECAR WORLD CHAMPIONSHIP - RIJEKA









## FIM EUROPE CUP & ALPE ADRIA INTERNATIONAL MOTORCYCLE CHAMPIONSHIP

#### TIMETABLE

## THURSDAY 03.09.2020

Technical and administrative inspection for FIM E and AA classes 17:00h-22:00h

## FRIDAY 04.09.2020

Technical and administrative inspection for FIM Sidecar WCH 08:30-11:30

Riders Briefing FIM Sidecar at 11:45

Technical and administrative inspection for FIM E and AA classes 07:00h-20:00h

Riders Briefing FIM E and AA at 19:00 - only new riders

CLASS	TIME	SESSION	DURATION
AA CUP 600 + 1000	08:00-08:20	FREE PRACTICE 1	20min
FIM E / AA SSP300	08:25-08:45	FREE PRACTICE 1	20min
AA STK600	08:50-09:10	FREE PRACTICE 1	20min
AA STK1000 + SBK	09:15-09:35	FREE PRACTICE 1	20min
SUPPORT PRACTICE	09:40-10:00	FREE PRACTICE 1	20min
AA CUP 600 + 1000	10:05-10:25	FREE PRACTICE 2	20min
FIM E / AA SSP300	10:30-10:50	FREE PRACTICE 2	20min
AA STK600	10:55-11:15	FREE PRACTICE 2	20min
AA STK1000 + SBK	11:20-11:40	FREE PRACTICE 2	20min
SUPPORT PRACTICE	11:45-12:05	FREE PRACTICE 2	20min
		BREAK 12:05-12:35	
FIM SIDECAR WCH	12:40-12:55	FIM TRACK & MEDICAL INSPECTION	15min
FIM SIDECAR WCH	12:55-13:15	FREE PRACTICE 1	20min
SUPPORT PRACTICE	13:20-13:40	FREE PRACTICE 3	20min
AA CUP 600	13:45-14,05	FREE PRACTICE 3	20min
AA CUP 1000	14:10-14:30	FREE PRACTICE 3	20min
FIM E / AA SSP300	14:35-14:55	FREE PRACTICE 3	20min
SUPPORT PRACTICE	15:00-15:20	FREE PRACTICE 4	20min
AA STK 600	15:25-15:55	FREE PRACTICE 3	30min
FIM E / AA STK 1000	16:00-16:30	FREE PRACTICE 3	30min
AA SBK	16:35-17:15	FREE PRACTICE 3	40min
SUPPORT PRACTICE	17:20-17:40	FREE PRACTICE 4	30min
FIM SIDECAR WCH	17:45-18:05	FREE PRACTICE 2	20min

## **SATURDAY 05.09.2020**

Technical and administrative inspection for FIM E and AA classes 07:00-12:00

CLASS	TIME	SESSION	DURATION
AA CUP 600	08:00-08:25	QUALIFYING PRACTICE	25min
AA CUP 1000	08:30-08:55	QUALIFYING PRACTICE	25min
SUPPORT PRACTICE	09:00-09:20	FREE PRACTICE 1	20min
FIM E / AA SSP300	09:25-09:50	QUALIFYING PRACTICE	25min
AA STK600	09:55-10:20	QUALIFYING PRACTICE	25min
FIM E / AA STK 1000	10:25-10:50	QUALIFYING PRACTICE	25min
SUPPORT PRACTICE	10:55-11:15	FREE PRACTICE 2	20min
AA SBK	11:20-11:45	QUALIFYING PRACTICE	25min
FIM SIDECAR WCH	11:50-12:00	FIM TRACK & MEDICAL INSPECTION	10 min
FIM SIDECAR WCH	12:00-12:20	QUALIFYING PRACTICE 1	20 min
SUPPORT PRACTICE	12:25-12:45	FREE PRACTICE 3	20min

BREAK 12:45-13:15

RACE 1					
CLASS	SIGHTING LAP	WARM UP LAP	START RACE	NO.OF LAPS	DISTANCE
AA CUP 600	13:15	13:27	13:30	10	41.68km
AA CUP 1000	13:50	14:02	14:05	10	41.68km
FIM E / AA SSP300	14:25	14:37	14:40	11	45.84km
CLASS	TIME	SESSION		DURATION	
FIM SIDECAR WCH	15:05-15:25	QUALIFYING F	PRACTICE 1	E 1 20 min	
SUPPORT PRACTICE	15:30-15:50	FREE PRACTICE 4			20min
CLASS	SIGHTING LAP	WARM UP LAP	START RACE	NO.OF LAPS	DISTANCE
AA STK 600	15:55	15:47	15:50	13	54,18km
FIM E / AA STK 1000	16:40	16:32	16:35	13	54,18km
AA SBK	17:25	17:17	17:20	16	66.68km
SUPPORT PRACTICE	18:15-17:35	FREE PRACTICE 5			20min
FIM SIDECAR WCH SPRINT RACE	18:35	18:48	18:50	10	41.68km

SUNDAY 25.08.2019					
CLASS	TIME	SESSION			DURATION
AA CUP 600	08:00-08:20	WARM	UP		15min
AA CUP 1000	08:25-08:45	WARM	UP		15min
FIM SIDECAR WCH	08:50-09:00	FIM TRACK & MEDIC	CAL INSPECTION	10min	
FIM SIDECAR WCH	09:00-09:15	WARM	UP		15min
SUPPORT PRACTICE	09:20-09:40	FREE PRA	CTICE 1		20 min
FIM E / AA SSP300	09:45-10:00	WARM	UP		15min
AA STK 600	10:05-10:20	WARM	UP		15min
FIM E / AA STK 1000	10:25-10:40	WARM	UP		15min
SUPPORT PRACTICE	10:45-11:05	FREE PRA	CTICE 2		20min
AA SBK	11:10-11:25	WARM	UP		15min
RACE 2					
CLASS	SIGHTING LAP	WARM UP LAP	START RACE	NO.OF LAPS	DISTANCE
FIM SIDECAR WCH GOLD RACE	11:30	11:43	11:45	18	75,02km
		BREAK 12	2:10-12:40		
SUPPORT PRACTICE	12:40-13:00	FREE PRA	CTICE 3		20min
CLASS	SIGHTING LAP	WARM UP LAP	START RACE	NO.OF LAPS	DISTANCE
AA CUP 600	13:00	13:12	13:15	10	41.68km
AA CUP 1000	13:40	13:52	13:55	10	41.68km
SUPPORT RACE	14:15	14:27	14:30	6	25,00km
FIM E / AA SSP300	14:35	14:47	14:50	11	45.84km
AA STK 600	15:15	15:27	15:30	13	54,18km
FIM E / AA STK 1000	16:00	16:12	16:15	13	54,18km
AA SBK	16:45	16:57	17:00	16	66,68km
SUPPORT RACE	17:30	17:33	17:35	6	25,00km

## **ENTRY FORM**





## SEPTEMBER $04^{TH}$ (Fri) $-06^{th}$ (Sun) 2020

		DRIA MOTORCYCLE UNION
		RARDO DOTTORE 85
	PERUGI	A
	ITALY	STARTING NUMBER
RIDER:		
	NAME:	
	ADDRESS:	
	FMN:	
	NATIONALITY:	
	DATE OF BIRTH:	
	TEL. /MOBILE:	LICENSE No.:
	E-MAIL:	
TEAM:		
	NAME:	
	ADDRESS:	
MOTORC	YCLE:	
	CLASS:	
	BRAND:	
TYRE:		
	BRAND:	

#### PARTICIPANTS RESPONSABILITY ET LIABILITY

#### a) Responsability

The participants (entrants, drivers, passengers, owners and owner-drivers of vehicles) take part in the event at their own risk. They bear the sole responsability regarding civil and penal codes for damages caused by them or the vehicle in their use of so far as no liability exemption has been stipulated in compliance with the supplementary regulations of the meeting. If the driver, himself, is neither the owner nor the owner-driver of the vehicle used by him during the competition, he releases those persons listed in the following liability waiver from all claims by the owner and the owner-driver of the vehicle or submits, together with the entry form, a corresponding waiver from the owner or the owner-driver of the vehicle.

#### b) Liability Waiver

By submitting the entry form, the participants (entrants, drivers, passengers, owners and owner-drivers of vehicles) waive all rights to legal action and recourse for any accident or damage incurred in conjuction with the event against:

- the FIM-Europe, the AAMU, the FMNR, their presidents, members, employes and officials;
- member-club of the FMNR and their sub-organization;

in case of minors .....

signature of a legal guardian

- organizer/promoter, his/their representatives, stewards and assistants;
- the owner(s) of the property used for the event including structures and installations on it, the administration of the circuit used for the event, its representatives and assistants;
- the participants and their attendants as well as against his/their own assistants in so far as a race or special tests for attaining high-speeds or best times are concerned;
- authorities, race services and any other organization or corporate or natural bodies involved in the organization of the event, in so far as the accident or damage did not occur through intent or gross negligence.

This agreement will take effect for all parties involved with the submission of the entry form to the organizer.

The undersigned recognizes the above restrictions and commits himself to comply strictly with them, if an injury occurs or is noticed during the event of if the rider's health has been affected such that his fitness for continuing in the motorcycling competition has been put in question, the undersigned – with regard to the security risk also resulting for third parties – releases the doctors for their obligation to professional secrecy towards the FMNR and towards the officials carrying responsability at the event (Doctor of the Event, Clerk of the Course, Sporting Stewards) respectively.

## FOR APPROVAL AND ACCEPTANCE. Place, Date ..... Rider's signature ..... $\square$ father $\square$ mother in case of minors ..... signature of a legal guardian □other: TREATMENT OF PERSONAL DATA. Pursuant to article 13 of Legislative Decree 196/03 and Regulation (EU) 2016/679 Alpe Adria Motorcycle Union, joint data controller, informs that the data are collected for the purpose of participation in the Alpe Adria International Championship: for commercial purposes and marketing, and will be handled using manual, IT and / or telematic methods. The provision of data is optional but necessary for the evaluation of the application and for participation in the Trophy. The data will be processed by Alpe Adria Motorcycle Union. The interested party may contact Alpe Adria Motorcycle Union to find out the data and have it integrated, modified or deleted for violation of the law, or oppose its processing (or to exercise the other rights provided for by the Code). FOR APPROVAL AND ACCEPTANCE. Place, Date ..... Rider's signature ......

□ father □ mother

 $\square$ other:

## **AUTHORIZATION USE IMAGE FOR INSTITUTIONAL PURPOSES**

I SUBMITTED	)	BORN AT
DATE	RESIDENT IN	ADDRESS
DECLARE		
AN INSTITUT	IONAL CHARACTER FROM THE SAME ORG	TO USE MY NAME AND MY IMAGE FOR ALL THE PROMO-ADVERTISING ACTIVITIES OF ANIZED, EVEN IF IN COLLABORATION WITH TELEVISION AND RADIO-TELEVISION OF:
		Affisional Campaign; - Video Clip to be used on TV, Terrestrial, Satellite and cable rnet; - And not to have anything to require for this type of use for any title or reason.
MAY BE ACC		TION IT MUST INTEND EVERY ELEMENT AND CHARACTERISTIC, WHICH, HOWEVER, ATORY FORECAST OF THE ART. 6-10 C.C. AND AS TO THE ARTT. 96 AND 97 OF L. 22
u	se of such nick names in the function of b	ended as first name, familiy name, the pseudonimus and nick name, except for eveery rand on products or services; the signature or initials; - The voice; - The intrinsic quality wallties and the values addressable to the sport career;
FOR APPROVA	AL AND ACCEPTANCE.	
Place, Date		
Rider's signa	ture	
in case of mi	nors	
	signature of a legal guard	ian □other:
PAYMENT	-	
=		of his companies, to which he wishes the invoices or payment ving data, otherwise the receipt will be made out to the above data.
Send the r	eceipt to:	
		1_1_1_1_1_1_1_1_1
VAT numb	per               .	///
Ctract		nr.
	·····	
Country		