JEĎTE NA DŘEŇ S AUTOKLUBEM ČR

Projekt Jedu na dřeň, díky kterému se rozšiřuje počet dobrovolníků v národním registru dárců kostní dřeně, se letos opět představí návštěvníkům Barum Czech Rally Zlín. Prezentace Jedu na dřeň bude probíhat na náměstí Míru po celý víkend. Hlavním partnerem je Autoklub České republiky. 
Díky projektu Jedu na dřeň, který běží čtvrtým rokem, přibylo v Českém národním registru dárců dřeně přes 2.300 hrdinů, připravených darovat nepatrnou část svých krvetvorných buněk nemocným leukémií. A zachránit jim život. Přitom nabídnout nejvyšší dar člověka člověku je velmi jednoduché, stačí jen pět minut času, vyplnění krátkého registračního formuláře a odběr 2 ml krve. 

Naposledy se „jelo na dřeň“ poslední červencovou sobotu na Pilníkově pozdním odpoledni v Čerčanech. V čele s s freestyle motokrosařem Petrem Pilátem se do Českého národního registru dárců dřeně zapsalo celkem 88 nových nadějí na život. Za každého z nich a za všech dvanáct dobrovolníků, kteří se na organizaci čerčanského Jedu na dřeň podíleli, věnoval Autoklub ČR 500 Kč, celkově tak na projekt přispěl 50.000 Kč. „V našich závodnících podporujeme fair play jednání na tratích. Spravedlnost, podpora a pomoc druhému v nouzi jsou základními vlastnostmi správného jezdce, který si je potom odnáší do reálného života, ve kterém je zúročí. Život s námi ale fair play nehraje a onemocnět leukémií může kdokoliv z nás. Proto i v letošním roce podporujeme tento smysluplný projekt, díky kterému může být zachráněn nejeden lidský život,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.  

Videopozvánka projektu Jedu na dřeň ve Zlíně ZDE.

Sdílet