FIM CEV REPSOL MOTO3 BARCELONA S FILIPEM SALAČEM

Juniorské mistrovství světa FIM CEV REPSOL Moto3 pokračovalo o víkendu 9. a 10. června v Barceloně. Na start se postavil také náš reprezentat Filip Salač s ACCR Czech Talent Teamem.

Plný odhodlání a s bojovnou náladou odstatroval první závod bohužel až ze zadních pozic a musel předvést jeho známou stíhací jízdu. Ta se mu dařila až do doby, kdy nastaly problémy s pneumatikami. Filip nemohl zrychlovat a propadal se startovním polem. 


Závod dojel na 22. místě.

“Do ranního warm upu jsem vyjel na měkké gumě z kvalifikace, která se po 3. kolech roztrhala takže jsem svůj nejlepší ranní čas zajel ve 3. kole. Do prvního závodu jsem startoval z 21. pozice. Odstartoval jsem docela dobře a po prvních 3 kolech jsem se dostal na 15. místo, ale poté mi začaly odcházet gumy. Nechápal jsem jak je to po tak málo kolech možné. Poté jsem se postupně propadal startovním polem, protože se nedalo jet rychleji. Nakonec jsem závod dokončil na 22. místě. “ dodává Filip k prvnímu závodu.

Druhý závod se bohužel nesl spíše ve znamení červených vlajek, a to hned dvakrát. Po Filipově vydařeném startu a projetím prvního kola byl závod ukončen a čekal ho druhý start. Ten se mu však tolik nepovedl a závod byl prerušen z důvodu nepřijemného pádu jednoho z jezdců. Nakonec byl závod odstartován na 6 kol a Filip dojel na 16. místě.


 “Do druhého závodu se mi start opět povedl. Ale závod byl po prvním kole přerušen červenou vlajkou. Druhý start se mi moc nepovedl, protože jsem přebrzdil a musel jsem projet pomalu esíčkem. Závod byl poté znovu ukončen červenou vlajkou kvůli vážnému pádu jednoho z jezdců. Musel přiletět i vrtulník. Poté byl závod odstartován na 6 kol. Byl to docela stíhací závod. Motorka mi na rovinkách moc nejela, takže jsem to musel dohánět hodně na brzdách. Nakonec jsem závod dokončil na 16. místě. “ komentuje druhý závod.

Celý závod zakončila bohužel velice smutná zpráva. Pád a zranění jezdce Andrease Pereze, který byl také Filipův kamarád, byly natolik vážné, že v nemocnici zemřel.

“Po závodě jsme se dozvěděli, že Andreas Perez, kterého musel odvážet vrtulník, zemřel. Je to velmi smutná zpráva v motocyklovém sportu a ještě víc pro nás, kdo jsme ho znali a kamarádili se s ním. Upřímnou soustrast jeho rodině a všem blízkým.” vyjádření Filipa ke smutné události. 

Autoklub ČR se připojuje k přání upřímné soustrasti rodině Andrease Pereze.

Filipa čeká další závod na přelomu června a července v nizozemském Assenu na závodě serie RedBull MotoGP Rookies Cupu. Budeme držet palce.

Sdílet