Marešovi s Hlouškem první šumavská etapa sedla

Celkem 84 posádek odstartovalo za krásného počasí do první etapy 53. Rallye Šumava Klatovy. Se startovním číslem 14 vyrazila do šumavských hvozdů také posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu Filip Mareš a Jan Hloušek. Po šesti rychlostních zkouškách první etapy přenocuje Filip Mareš na skvělém čtvrtém místě.

„První sekci jsme projeli bez problémů. Na kultovním Čínově jsme byli šestí, začali jsme v rozumném tempu. Druhá Andělická se dala jet rychleji, udělal jsem pár chyb, třetí Koráb jsme si už naplno užili. Soustředíme se hlavně na eliminaci jezdeckých chybiček. Druhá sekce se jela celá za tmy, což nám svědčilo, protože noční erzety mám rád. Na druhém Korábu se nám podařilo zajet třetí čas a i díky tomu jsme se během dne posunuli z osmého až na čtvrté místo. První etapu tak určitě hodnotíme pozitivně,“ říká k úvodu soutěže Filip Mareš.

„Všude je spousta diváků, každý rok mě na čínovském okruhu překvapí, kolik lidí se tam sejde. Možná k tomu přispělo i letošní krásné počasí. I na dalších testech byla všechna tradiční divácká místa obsypána fanoušky a to i při druhých průjezdech v pozdních nočních hodinách,“ dodává spolujezdec Jan Hloušek.

Rallye Šumava Klatovy pokračuje zítra druhou etapou s osmi rychlostními zkouškami v okolí Klatov, Sušice a Vimperka. Po první etapě drží vedení Jan Kopecký před Alexeyem Lukyanukem a Václavem Pechem.

Sdílet