Tratě 37. KOWAX Valašské rally ValMez odtajněny

Necelé dva měsíce před startem úvodního podniku Mistrovství České republiky v rally 2018 – 37. KOWAX Valašská rally ValMez – jsou publikována Zvláštní ustanovení. Dokument, který seznamuje soutěžící s potřebnými informacemi k blížícímu se závodu. A s tím souvisí i první oficiální představení harmonogramu rally, který v mnohém nastíní, jakou podobu bude populární valašská automobilová soutěž, pořádána ve dnech 23. – 25. března 2018, mít.

Jak už informovala úvodní tisková zpráva, centrem 37. KOWAX Valašské rally ValMez a hostitelem hlavního doprovodného programu se posedmnácté stane město Valašské Meziříčí. Druhým zásadním bodem Valašky bude Kopřivnice. Přesněji polygon místní automobilky Tatra, kam pořadatel rally umístil mimo jiné servisní zázemí pro soutěžní posádky a jejich týmy.

Pro zájemce o start se dalším důležitým datem stane 13. březen 2018. Tento den bude posledním, kdy bude možné odeslat přihlášku. 
Na dny 22. – 23. března jsou pro přihlášené posádky připravovány seznamovací jízdy, na něž v pátečním odpoledni naváží ve Valašském Meziříčí – Bynině administrativní a technické přejímky v prostorech společnosti Autocentrum Lukáš. Páteční den na KOWAX Valašské rally ValMez uzavře slavnostní start na valašskomeziříčském náměstí. 
Doprovodný program začne kolem 15:30 hod., v 17 hodin projede přes startovní můstek posádka se startovním číslem 1. Nejen pro ni bude připravena 581,92 km dlouhá trať s 15 RZ (172,62 km).
V sobotu odstartuje sportovní část programu 37. KOWAX Valašské rally ValMez shakedownem na polygonu v Kopřivnici. Prioritní posádky mohou zkušební test využít od 7:30 hodin, zbývající část startovního pole od 8:15 hodin.
Ostrý start 37. KOWAX Valašské rally ValMez se uskuteční v sobotu 24. března 2018 v 11 hodin ze servisního areálu v Kopřivnici. Na tento den je pro posádky připraveno sedm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích (celkem 82,38 km RZ). Prvním testem proti chronometru je zkouška Fulnek, po něm se vydají soutěžící na trať „Valašského Monte“ v okolí Oder. Tuto sekci uzavře dvacetikilometrová rychlostní zkouška Lešná, která svým charakterem připomene pověstnou „Valašskou bombu“. 
Po návštěvě servisu si posádky zmíněné testy zopakují. S tím, že rychlostní test Lešná zřejmě pojedou už za tmy. Sobotní program vyvrcholí městkou RZ Valašské Meziříčí, která odstartuje novou tradici Valašky.
V neděli se soutěžní dvojice vydají se svými speciály na osm měřených testů na čtyřech úsecích (90,24 km RZ). Dopolední část obstarají dva průjezdy v okolí Hukvald, připravena je i tradiční rychlostka Bystřička, avšak v novém kabátě, a příměstská valašskomeziříčská RZ Juřinka. Po padesáti ostrých kilometrech se posádky opět vrátí do servisního prostoru v Kopřivnici, odkud se vydají do závěrečné sekce závodu. V jejím obsahu se dvakrát představí fanouškům na polygonu v Kopřivnici a následně se přes Bystřičku a Juřinku dostanou zpět do centra závodu, tedy na náměstí ve Valašském Meziřící. Tady bude krátce před půl čtvrtou odpoledne dekorován vítěz 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018.

Odkaz na stažení Zvláštních ustanovení 37. KOWAX Valašská rally ValMez.
Odkaz na oficiální přihlášku soutěže.

Informačním kanálem 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018 je internetová stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži naleznou zájemci také na facebookovém profilu Valašská Rally Valmez.

Autoři zprávy: Tomáš Plachý, Dušan Póč

Sdílet