V sídle FIA proběhl Seminář pro disciplíny OFF-ROAD

Ve dnech 26. – 27. ledna se členové Komise Off-Road s pořadateli Mistrovství Evropy v Autocrossu zúčastnili v pařížském sídle FIA seminářů týkajících se Autocrossu, Rallycrossu a Technické problematiky. Se zástupci komise FIA-OFFROAD Wlodkem Szaniawskim (POL) a Franzem Landaufem (AUT) se detailně probraly změny v pravidlech Autocrossu, vyhodnotili se jednotliví pořadatelé Mistrovství Evropy v Autocrossu a v závěrečné diskusi účastníci společně projednali problémy s pořádáním závodů a jejich možná řešení.

Během semináře o Mistrovství Světa v Rallycrossu bylo prezentováno obecné shrnutí sezony, změny předpisů na nadcházející sezonu, vize ze strany promotéra (IMG), časoměřičská práce, představení FIA mobilního video kontrolního centra a práce týmu vzhledem k ředitelství a sportovním komisařům. 
V rámci technické části, kterou vedl technický poradce FIA Karl-Heinz Goldstein (DEU) byly techničtí komisaři seznámeni se změnami v Rallycrossu pro rok 2018 a důležitými body stávajících předpisů. Dále byly rozebírány požadavky na zabezpečení technickými komisaři a jejich práci. 

Závěr pracovního víkendu se nesl ve slavnostním duchu. Byli oceněni nejlepší jezdci disciplín Off-Road a za Českou Republiku si trofeje převzali  Aleš Fučík, Petr Samohýl, Otakar Výborný, Petr Nikodém, Milan Vaněk a v soutěži národů vítězná Česká Republika. 
Fotogalerie ZDE.

Sdílet