První závod motoskijöringu je tady!

Vzhledem k velké oblevě na celém území ČR je problém závody uspořádat. Je potěšitelné, že první závod „Orion – Shiva KTM Cup 2018“, plánovaný na tuto sobotu 27. ledna 2018 v Horním Městě, pořadatelé pilně připravují. 


Letošní seriál Mistrovství ČR v motoskijöringu 2018 tak bude konečně zahájen. Předchozí závody musely být díky nepřízni počasí zrušeny. V Horním Městě v prostředí sportovního areálu u místní školky se už jelo mnohokrát a vždy to byly pěkné závody. Diváci určitě uvidí dramatické souboje mezi našimi nejlepšími jezdci. Do Mistrovství ČR přešlo několik nových jezdců a lyžařů z Orlického poháru, jejichž výkony budou určitě oživením seriálu. Do Mistrovství ČR se také vrací po kratší pauze dobřanští jezdci Josef Švorc s Josefem Drašnarem, kteří získali mistrovský titul v roce 2007.
Pořadatelé samozřejmě nezapomínají ani na hobby jezdce v
Orlickém poháru, kteří v Horním Městě pojedou také svůj letošní 1. závod. V obou kategoriích se pojedou po dopoledních trénincích kvalifikační jízdy, z nichž nejlepší postoupí do finálových jízd. 
Start 1. kvalifikační jízdy je ve 12:30 hodin, finálové jízdy začnou kolem 14:30 hodin. Loňské prvenství v zimní mlze vybojovali Lukáš Mohaupt s Václavem Hotovým, na které se jejich příznivci mohou těšit i letos, stejně jako na loňské mistry Patrika a Miroslava Šrolera a na další jezdce. I letos pořadatelé připravili pro jezdce a všechny diváky bohaté občerstvení včetně domácí zabijačky.
Závod plánovaný na neděli 28. ledna 2018 v Klášterci nad Orlicí pořadatelé ruší. Na jejich trati to prostě nejde, vidíme všichni, jaké je momentálně počasí, které příliš zimu nepřipomíná.

Autor: Josef Vašíček

Sdílet