Benzina a Autoklub České republiky pomáhají žákům autoškol zvládnout zastávku na čerpací stanici

Benzina, největší síť čerpacích stanic v České republice patřící do skupiny Unipetrol, pomáhá vzdělávat mladé řidiče. V pilotním projektu Benzina začala spolu s Autoklubem České republiky spolupracovat s padesáti autoškolami po celém Česku, jejichž žáci si během studia vyzkouší praktické dovednosti jako tankování a mytí auta v automatické myčce. Postupně se projekt rozšíří na dvě stě autoškol.

„Začínající řidiči jsou na svých cestách autem vždy trochu nervózní. A platí to nejen na silnici, ale i na čerpací stanici. Každý z nás si tím prošel. Právě proto žákům autoškol nabídneme možnost si všechny činnosti na čerpací stanici v klidu vyzkoušet, aby se pak při své první návštěvě zbytečně nestresovali,“ říká Agnieszka Bobrukiewicz, vedoucí odboru marketingu Benziny.

„Záleží nám na maximální praktické výuce nastávajících řidičů. Právě proto jsme partnerem projektu, neboť podporu dovedností nových řidičů považujeme za důležitý příspěvek ke zvyšování bezpečnosti silničního provozu,“
dodává Radek Procházka, projektový manažer Autoklubu České republiky.

Největší síť čerpacích stanic v Česku podpoří desítky autoškol a poskytne jim své stanice, aby se jejich žáci mohli v klidu připravit na všechny „nástrahy“, které je zde čekají. Každá ze spolupracujících autoškol získá tři přednabité Tank Karty EASY, s jejichž pomocí bude zdarma tankovat paliva v síti čerpacích stanic Benzina.

V rámci kurzu autoškoly si žáci nově vyzkouší zajet na čerpací stanici, zaparkovat u stojanu a natankovat palivo, dohustit pneumatiky či doplnit roztok do ostřikovačů. „Poradíme žákům, jak vyhrát souboj s tankovací hadicí, pokud má vůz víčko nádrže na druhé straně, a umožníme jim vyzkoušet si zastavení ve správné vzdálenosti od stojanu. Naučíme je, jak vybrat správné palivo pro konkrétní druh vozidla, jaké jsou zásady bezpečného a ohleduplného chování v prostoru čerpací stanice a různé možnosti úhrady čerpaného paliva,“ říká Lubomír Krátký, majitel pražské společnosti Autoškola Krátký, a doplňuje: „Součástí výuky bude také návštěva automyčky, protože víme, že mnoho lidí z ní má obavy. Především začínající řidiči často bojují se správným vjezdem nebo zapomínají sklopit zrcátka a odmontovat snímatelnou anténu.“

Na závěr kurzu dostane každý z absolventů dárek v podobě Tank Karty EASY, se kterou bude mít levnější tankování u čerpacích stanic Benzina. 

Sdílet