Jihočeský KP v motokrosu Kluky

Finálový podnik jihočeského KP v motokrosu bude v sobotu, 7. října hostit dnes již tradiční trať seriálu v Klukách u Písku. Závodit se bude v přeborových třídách 85ccm, Hobby MX1, Hobby MX2, Veterán 40+, MX1 a MX2. V žádné z těchto hlavních kategorií zatím není o titulech letošních krajských přeborníků rozhodnuto, a proto se dají očekávat zajímavé souboje. Agilní pořadatel akce MS Kluky chystá opět drobné organizační i technické novinky, vedoucí ke zlepšení kvality závodu.


Ve třídě 85ccm seriál vede Luděk Černý z Motosportu Chýnov. Patnáct bodů na něho ztrácí
David Krejčí z Mačkova u Blatné, a tak si lídr seriálu nemůže na posledním závodě dovolit žádný větší výpadek. Teoretickou šanci na krajský titul v této mládežnické třídě mají ještě Šimon Proučil z SMS Praha a Matyáš Plch z týmu Extreme Motorsport.

Ve třídě Hobby MX2 má poměrně dobrou výchozí pozici
Jakub Kos z SMS Nepomuk, který vede o jednatřicet bodů před Pavlem Doubkem z Kamikaze RT. Bojovat se tedy bude především o zbylé vavřínové pozice. Ve třídě Hobby MX1 se díky výborným výkonům v druhé polovině sezóny do čela seriálu vyhoupl Martin Zeman z AMK Pacov, který si nastřádal 32 bodů náskok na druhého Daniela Duška z Motosportu Chýnov. Třetí v pořadí je Viktor Šrom, který měl naopak skvělý úvod sezóny. Je však stále na marodce a tak boje o nejvyšší příčky již bohužel neovlivní.
Ve třídě Veterán má suverénní náskok na čele seriálu Ladislav Mikas z Motosportu Chýnov. Přijít o letošní titul by mohl snad jen kvůli totálnímu výpadku v obou jízdách. Toho by pak mohl využít pouze Milan Heřman z Moto teamu Excel Racing, ostatní už vykazují větší bodovou ztrátu, a proto bude možná zajímavější sledovat souboje o bronzovou pozici v seriálu.

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) bodově zdramatizoval situaci
Rudolf Plch z týmu Extreme Motorsport, když si namísto předposledního podniku JČ KP ve Voticích plnil povinnosti v rakouském mistráku třídy MX2. Hodil tak rukavici Pavlovi Beránkovi z Hradišťka, který na něho momentálně ztrácí pouhé čtyři body. O letošní titul si to tedy v Klukách rozdají tito dva borci. Seriálový vítěz této třídy pak obdrží též hodnotnou cenu od hlavního sponzora seriálu – firmy HR Technik Ledenice. To samé platí i pro třídu MX1 (HR Technik Cup). Tu vede před finálovým kláním Václav Haas z SMS Praha, který se po vypuštěném úvodu sezóny do čela seriálu vyšvihl nejen díky výborným výsledkům v odjetých závodech, ale též díky absenci (způsobené zraněním) do té doby vedoucího Michala Gregora. Po celou sezónu pilně sbíral body Jakub Kainzmeier z SMS Nepomuk a na Hasse nyní ztrácí 15 bodů. Kdo bude letošním vítězem této královské třídy a tudíž i tváří seriálu JČ KP 2018, to se dozvíme již v sobotu.
Tréninky začínají v Klukách v 8:00 hodin, závody pak v 12:30 hodin.
Vyhlášení sezóny jihočeského KP 2017 v motokrosu bude oznámeno společně s reportem z klouckého závodu a také na stránkách střediska www.motosportchynov.cz

Evžen Zadražil, vedoucí střediska SMS Jižní Čechy

Sdílet