V úterý zasedalo Prezídium Autoklubu ČR

Úterní 239. zasedání Prezídia Autoklubu ČR mělo netradiční úvod. Jeho začátek se totiž odehrál ve velkém zrcadlovém sále Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kde členy Prezídia přijala ministryně Kateřina Valachová společně s náměstkyní pro řízení sekce sportu a mládeže, Simonou Kratochvílovou. Tématem úvodní části zasedání byla transparentnost zejména evidence členské základny a využití státních dotací. Současné vedení Autoklubu ČR se distancovalo od praktik bývalého vedení. Ministryně přístup nového vedení velmi ocenila.
Druhá část zasedání už proběhla opět v Heinzově síni budovy Autoklubu ČR. Prezídium rozhodovalo o zásadních tématech, které vyžadují důkladné zvážení a v neposlední řadě investice ze strany Autoklubu. Klubový dům se již velmi dlouho potýká se špatným stavem oken a čelní strany fasády. Bohužel do těchto prostor nebylo za posledních 20 let investováno. Prezídium rozhodlo o alokaci finančních prostředků právě pro tyto účely a v průběhu roku 2017 proběhne rekonstrukce.
Výkonný ředitel představil projekt informačního systému, který by měl absorbovat všechny činnosti spojené se sportem. Jde o všechny kroky od elektronické žádosti o licenci přes přihlašování na podniky až po administraci testování a evidenci dokumentů. Členové Prezídia jednomyslně projekt odsouhlasili.
S informačním systémem souvisí i restrukturalizace webových stránek Autoklubu, které jsou velmi obsáhlé a nepřehledné. Byla navržena jejich rekonstrukce a do dalšího zasedání bude vytvořena koncepce webových stránek, která bude Prezídiu prezentována.
V závěru se ujal slova Tomáš Kunc a oznámil svoji rezignaci na post Viceprezidenta pro automobilový sport a člena Prezídia.

Sdílet