Klub mládeže v AČR uspořádal soustředění pro závodníky

V neděli 26. března 2017 proběhla první motoristická akce off-roadu. Nově založený Klub mládeže v AČR pořádal jarní soustředění mladých jezdců na motokárové dráze Caravan Metropol Karting (CMK) v pražském Zličíně. Akce se zúčastnilo přes dvacet závodníků z off-road a to převážně pilotů Racer Buggy, které jsou stěžejní divizí Klubu mládeže. Děti absolvovaly první jízdy, po kterých byly rozřazeny  do skupin, ve kterých pokračovaly v dalších částech tréninku. Na závěr byla všem rozdána pamětní medaile.  “Akce byla pojata jako volná jízda. Mezi dětmi a rodiči již tak panuje během závodů rivalita, proto ji není třeba podporovat ještě při soustředění. Malý závodníci a závodnice si parádně zajezdili a rodiče mohli v klidu probrat novinky pro sezonu 2017, která vypukne již za necelé tři týdny v Sedlčanech,” uvádí David Trávníček, výkonný ředitel Klubu mládeže.

 Akce se zúčastnil také předseda Svazu Off-road Milan Tejchman, který dodává: “ Po ročním řešení problémů se středisky mládeže se nám podařilo vytvořit jednotné a silné Středisko mládeže při Klubu mládeže v AČR. A podle dosavadních informací to vypadá, že má dobře našlápnuto.” 
Na závěr hodnotí akci Jakub Vymazal, předseda Klubu mládeže: “Motokáry byly pouze první vlaštovkou. Chystáme spoustu dalších zajímavých věcí jak pro jezdce, tak i pro diváky a fanoušky. Sledujte náš facebookový profil a web, kde se dozvíte více. Na závěr patří velké dík panu Nikodémovi, který nám umožnil akci v jejich aréně uspořádat.” Zpestřením pro děti byla dozajisté přítomnost  autokrosových reprezentantů. Vzhledem k akcím, které má v letošním roce vedení Klubu mládeže v AČR v plánu, se můžeme těšit, že mladých jezdců v autocrossu bude přibývat. 

WEB: http://www.klubmladeze.cz/
Sociální sítě: Klub mládeže v AČR, Autoklub ČR 

Sdílet