Autoklub ČR a Svaz měst a obcí ČR se dohodly na spolupráci

Autoklub ČR tento týden uzavřel se Svazem měst a obcí České republiky Memorandum o spolupráci, jehož cílem je partnerství v oblasti sportu, zájmové činnosti a bezpečnosti silničního provozu.
Svaz měst a obcí ČR je celostátní, dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací, který v současné době sdružuje více než dva tisíce šest set měst a obcí a hájí tak zájmy více než osmi milionů obyvatel ČR. Partneři se dohodli, že budou spolupracovat v různých oblastech. Po sportovní stránce se jedná zejména o spolupráci v oblasti pořádání sportovních podniků a spolupráci při schvalování sportovních podniků konajících se na veřejných komunikacích (zejména rally, závody automobilů do vrchu, závody motocyklů na přírodních okruzích, enduro, trial a další)
Pro oba partnery je také důležitá osvětová činnost týkající se sportovních podniků a ochrana životního prostředí.
V oblasti zájmové činnosti se chtějí oba partneři zaměřit zejména na podporu veteránských akcí a akcí mototuristiky a karavaningu.
Pro oba partnery je velmi důležitá také spolupráce týkající se silničního provozu, v rámci které podpoří rozvoj Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů v AČR.
Další oblast, na kterou se partneři zaměří, jsou zdravotně postižení motoristé. Je nutné těmto motoristům vytvářet podmínky pro pořádání sportovních podniků a jejich řidičský výcvik.

Sdílet