Michek exceloval na EMX Open v chorvatské Mladině

Již pátým závodem pokračovalo EMX Open, tentokrát na trati v chorvatské Mladině. K tomuto podniku se sjelo celkem 26 jezdců a sobotní kvalifikace se odehrála v podstatě za normálních okolností. Ovšem druhý den se závodníci probudili do zcela odlišných podmínek, kdy místní areál se proměnil doslova v bahenní lázeň. Tomu také pořadatelé museli přizpůsobit program, z tohoto důvodu se seznamovací jízdy vůbec neuskutečnily. Odpoledne sice déšť ustal, ale místní dráha byla pro účastníky velice náročná a ten kdo má v oblibě bláto, tak si to zde zcela bezpochyby užil dosyta.
Český reprezentant a obhájce titulu
Martin Michek (1/1) z družstva Buksa/Ados KTM si obě své rozjížďky bez problému pohlídal a jel tak jak potřeboval. Na své bodové konto si připsal další plný zisk a průběžně jasně v EMX dominuje. Celkovou druhou pozici bral zkušený matador Petr Bartoš (2/2) závodící v dresu Orion Racing KTM Team. „Neměl jsem v ani jedné jízdě super starty, ale poměrně rychle jsem se posouval vpřed a nakonec to byla vždy dvakrát dvojka. Škoda zranění Michalce v druhé rundě, kdy Péťa chtěl jít na třetí příčku, ale dostal při sjezdu kopanec – následoval ošklivý pád. V Chorvatsku se podrobil druhý den operaci ruky (paže), má navíc zlomenou klíční kost a k tomu nějaké žebra. Doufám, že se brzy zotaví, tady jsme měli společný plán – urvat co nejvíce bodíků, aby se už nemuselo jet do Ruska na poslední klání,“ potvrdil dojemným hlasem po podniku v chorvatské Mladině Bartoš.

Po zaváhání Michalce (2/0) se na stupně vítězů protáhl Ukrajinec Dmytro Asmanov (Kawasaki), v elitní desítce se ještě ukázal Ondřej Brendl (8/8), hájící český tým MAX 2. Již příští víkend se bude bojovat o další evropské body, nyní ovšem na okruhu v srbském Krusevac – Globare.

Celková klasifikace EMX Open po Chorvatsku

1. M. Michek (CZE) – 239b., 
2. P. Bartoš (CZE) – 199b., 
3. p. Michalec (ZCE) – 163b……6. O. Brendl (CZE) – 106b… 11. J. Nedvěd (CZE) – 57b… 19. J. Mencl (CZE) – 37b.

Sdílet